Ruské stíhacie lietadlo Su-30 v piatok "odprevadilo" tri špionážne lietadlá USA (VIDEO)
27 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Ruská armáda zverejnila videozáznam ukazujúci okamih, ako stíhacie lietadlo Su-30 v piatok zachytilo skupinu amerických špionážnych lietadiel nad Čiernym morom, pričom ich odprevadilo až k južným hraniciam, informuje portál RT..


Letecké sily vyslali lietadlo Su-30, aby odprevadilo tri americké lietadlá až k južnej hranice národa, uviedlo ruské ministerstvo obrany vo vyhlásení pre médiá a dodalo, že incident sa odohral nad neutrálnymi vodami.

Americké lietadlá boli identifikované ako hliadkové lietadlo R-8A Poseidon, strategické prieskumné lietadlo RC-135 a tankovacie lietadlo KC-135. Skupina okamžite zmenila smer letu mimo ruských hraníc, keď si uvedomila, že bola odhalená ich prítomnosť, uviedlo ministerstvo.



Ministerstvo obrany zdôraznilo, že stíhacie lietadlo dodržiavalo medzinárodné pravidlá a udržiavalo bezpečnú vzdialenosť od lietadiel, pričom americká armáda už v minulosti tvrdila, že Rusi so "svojimi neschopnými lietadlami" tieto pravidlá nedodržiavali.

K incidentu došlo v čase zvýšenej aktivity USA v blízkosti ruských hraníc. Iba minulý týždeň bolo nahlásené, že Su-27 bol prinútený odprevadiť strategický bombardér amerických vzdušných síl B-52H nad Baltským morom.

Ruský reportér si počas Dňa víťazstva zajazdil v najmodernejšom tanku Terminátor (VIDEO)
Spravodajca portálu RT sa po prehliadke Dňa víťazstva odvážil previezť v najmodernejšom ruskom tanku, aby ukázal, aké to je jazdiť na stroji, ktorý má názov Terminátor, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Marek Molnár