Syn sovietskeho vodcu Nikitu Chruščova zomrel na následok strely do hlavy, tvrdí polícia USA
26 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Príčinou smrti Sergeja Chruščova bola strelná rana do hlavy, uviedla polícia USA. 84-ročný syn sovietskeho vodcu Nikitu Chruščova zomrel minulý týždeň vo svojom dome na ostrove Rhode Island, informuje portál RT.


"Neexistujú žiadne bezprostredné známky vonkajšieho zavinenia," uviedol major Todd Patalano z policajného oddelenia Cranston. Nevysvetľoval, či sa smrť označila ako nehoda alebo samovražda, jednoducho uviedol, že vyšetrovanie bolo ukončené.

Smrť prestrelením hlavy odhalil až hovorca úradu štátneho lekára Joseph Wendelken, informovala agentúra AP.

Avšak jeho vdova Valentina Golenková, ktorá minulý štvrtok objavila telo a zavolala políciu, toto tvrdenie vyvracia. "Neopakujte mi tieto klamstvá," povedala pre portál RIA-Novosti. „Ako hovorí pitevná správa, zomrel na starobu. Posledné dva roky bol vážne chorý,“ uviedla vdova.

Kusturica prirovnal maľby chrámu ruskej armády k Da Vincimu
Podľa slávneho režiséra je Rusko krajinou, ktorá „hraničí s Bohom“. Uviedol portál Business-gazeta.ru. Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


Sergej Chruščov bol jedným z piatich detí Nikitu Chruščova, sovietskeho vodcu v rokoch 1953 až 1964, ktorý viedol krajinu cez karibskú krízu, ktorá priviedla ZSSR a USA na pokraj jadrovej vojny.

Sergej Chruščov býval raketovým vedcom v Sovietskom zväze a v roku 1991 sa presťahoval do Spojených štátov, aby prednášal na Brown University na ostrove Rhode Island. On a jeho manželka dostali o osem rokov neskôr americké občianstvo.

Jeho popol bude pochovaný v Moskve v októbri vedľa hrobu jeho otca, ktorý zomrel v roku 1971, informovala jeho vdova pre ruské médiá.

Prieskum medzi občanmi odhaľuje, že EÚ zlyhala v reakcii na Covid-19
Nové prieskumy verejnej mienky odhaľujú hlboké sklamanie občanov EÚ z reakcie bloku na pandémiu Covid-19 a zaobchádzania s nimi zo strany ich vlád, väčšina však tvrdí, že chce, aby krajiny EÚ v budúcnosti užšie spolupracovali, informuje portál... Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Marek Molnár