ŠOK: Investigatívny novinár Aktualít si našiel v schránke náboj
26 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Podľa Aktualít už ich zamestnanec vypovedal na polícii a spolu s políciou vykonali viacero krokov na jeho ochranu.


Mladý dátový analytik Peter Sabo, ktorý pracuje pre spravodajský portál Aktuality.sk, si našiel v schránke bytu, kde bývajú s manželkou, náboj do pištole. O pravdepodobnom pokuse o zastrašovanie a vyhrážanie sa už portál informoval ministra vnútra Romana Mikulca aj policajného prezidenta Milana Lučanského.

Podľa Aktualít už Peter Sabo vypovedal na polícii a jeho zamestnávateľ spolu s políciou vykonal viacero krokov na jeho ochranu. „Veľmi by som chcel veriť, že to bol vtip nejakého dieťaťa, ale po skúsenosti spred vyše dvoch rokov viem, že ak to nie je vtip, tak to môže zabíjať,“ napísal šéfredaktor portálu Peter Bárdy.

Kaliňákov kamarát môže uviesť do prevádzky areál, ktorý slúžil ako základňa Nočných vlkov
Trnavský podnikateľ Jozef Hambálek, ktorý sa priznal ku priateľským vzťahom s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, dostal zelenú na využívanie svojho areálu v Dolnej Krupej ako rekreačného areálu. Areál v minulosti fungoval aj ako základňa... Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok


Podľa zverejnených informácií P. Sabo písal napríklad o drogovom podsvetí v Seredi, kauzách spájaných s bývalým spravodlivosti Gáborom Gálom, o podvodníkoch s DPH pôsobiacich na území južného Slovenska, ale aj o prípade Dobytkár. Ďalšou témou bola tzv. Kočnerova knižnica. Práve zamestnancom portálu Aktuality bol zavraždený novinár Ján Kuciak, ktorému sa Kočner vyhrážal už v septembri 2017.

Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian K., jeho známa Alena Zs. a bývalý policajt Tomáš Sz. Všetci traja svoju vinu popierajú.

Na samostatné konanie bol v prípade vraždy novinára vyčlenený bývalý vojak Miroslav M., ktorý sa priznal, že Kuciaka zastrelil. Vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa stala 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta.

Prevádzky stále musia dodržiavať hygienické opatrenia, inak im hrozí pokuta do 20-tisíc eur
Od 1. júla sa prevádzkovateľom maloobchodných prevádzok a prevádzok poskytujúcich služby nariaďuje pre zákazníkov a zamestnancov dodržiavanie viacerých hygienických opatrení. Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | SITA