Bihariová prirovnala Matoviča k Ficovi
24 | 06 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Predsedníčka mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Irena Bihariová na premiérov postup reagovala, že Matovič sa za necelých 100 dní vo funkcii vyrovnal Robertovi Ficovi (Smer-SD).


Premiér si podľa nej nestojí za svojimi slovami, ktoré svojho času adresoval Andrejovi Dankovi (SNS) v prípade jeho diplomovej práce. Od Danka žiadal Matovič exemplárne potrestanie a odvolanie z funkcie predsedu parlamentu.

"Vyzývam pána Matoviča, aby teraz ukázal, že nie je len opozičný 'krikľúň', ale líder koalície, ktorý si vie upratať so svojimi koaličnými partnermi," povedala Bihariová. Predseda vlády má podľa nej možnosť ukázať, že nedopustí, aby sa hazardovalo s dôverou jeho voličov.

Odídenci zo strany Spolu sa zaregistrovali pod značkou ODS, Sulík vraj chce získať generála Macka
Bývalí členovia politickej strany Spolu sa zaregistrovali na Ministerstve vnútra SR pod značkou Občianski demokrati Slovenska (ODS). Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok, SITA


Premiér Igor Matovič (OĽaNO) dnes oznámil, že nebude vyzývať predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina) k odstúpeniu. Povedal to v stredu v súvislosti s podozrením na plagiátorstvo diplomovej práce šéfom parlamentu.

Podľa Matoviča je momentálnou prioritou fungovanie súčasnej vlády. Kollárovi nechce nič verejne odkazovať a celú situáciu vníma ako podnet na reformu vzdelávania.

Premiér svoj postup zdôvodnil tým, že nechce ohroziť pád vlády a návrat „mafie“ do čela štátu. „Chcem splniť to, čo som ľuďom sľúbil, očistiť Slovensko od mafie. Vzhľadom na túto zodpovednosť neurobím nič, čo by ohrozilo stabilitu tejto koalície,“ zdôraznil Matovič.

Ak B. Kollár prácu nevysvetlí, Za ľudí bude trvať na vyvodení zodpovednosti
Strana Za ľudí kritizuje plagiátorstvo a podvádzanie pri záverečných prácach. Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | TASR


„Ak si mám dať na misku váh jednu diplomovku a stabilitu vládnej koalície, určite bude mojou prioritou udržať vládnu koalíciu,“ zopakoval. Poukázal na to, že jeho rozhodnutie determinuje i situácia Slovenska po predchádzajúcom vládnutí Smeru-SD i pandémia nového koronavírusu.

Šéf parlamentu je podľa neho dostatočne svojprávny, aby vyvodil zodpovednosť v celej situácii. Priznal zároveň, že kauzu berie ako „kopanec do zadku celej vlády“. Podľa neho však dokumentuje to, aké dôležité je urobiť kvalitatívnu reštrukturalizáciu vysokého školstva.

„Tým myslím, že zrušíme bez hanby polovicu vysokých škôl, umelo vytvorené školy v Skalici, Sládkovičove a podobné bludy, ktoré deformujú systém,“ zdôraznil Matovič.

Kiska je už zase zázračne zdravý
Celá koalícia sa rúca. A na záchranu „novej“ demokracie teraz prichádza on - Andrej Kiska. Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | Aneta Leitmanová