Predsedníčka Súdnej rady L. Praženková sa vzdala funkcie
23 | 06 | 2020 I TASR

Praženková vo svojom stanovisku odmieta byť osobne zodpovedná za stav celého súdnictva.


Predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková sa v utorok vzdala funkcie. Urobila tak vzhľadom na to, že nemá podporu väčšiny členov rady. Až do zvolenia nového vedenia bude funkciu vykonávať členka Súdnej rady Eva Mišíková. Súdna rada o tom informuje na svojej webovej stránke.

Praženková vo svojom stanovisku odmieta byť osobne zodpovedná za stav celého súdnictva. "Úroveň, na ktorú sa súdnictvo dostalo, ovplyvnili mnohé javy a rôzne problémy, ktorými trpí už dlhodobo. Pravdou je, že v poslednom období dôverou verejnosti mimoriadne otriasli najmä udalosti, ktoré nastali, a informácie zverejnené od augusta 2019," skonštatovala Praženková.

Dúfa, že pod novým vedením bude Súdna rada SR pracovať efektívne, aby sa prinavrátila dôvera verejnosti v súdnictvo a aby si rada získala dôstojné postavenie v spoločnosti.

Praženková mala v pondelok 29. júna čeliť odvolávaniu, ktoré navrhlo šesť členov Súdnej rady SR. Hovorili, že jej zotrvaním vo funkcii by bola vážne ohrozená dôveryhodnosť a dobrá povesť súdnictva. Odvolať ju chceli aj preto, lebo podľa nich opakovane porušovala svoje povinnosti.

Kollár odmietol obvinenia, že je jeho diplomová práca plagiátom
"Pri teste originality vyskočila zhoda mojej diplomovej práce 24,45 percenta s inými prácami. Do 30 percent je to bežná prax, ktorá sa uznáva,“ vysvetlil Kollár. Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | SITA