Pellegriniho odchod už rozhádal aj Mladých sociálnych demokratov (aktualizácia)
23 | 06 | 2020 I SITA

Občianske združenie Mladí sociálni demokrati (MSD) opúšťa polovica predsedníctva, krajskí koordinátori a výrazný počet členov a sympatizantov.


Agentúru SITA o tom v tlačovej správe informovali odchádzajúci členovia MSD. Rozhodli sa tak po mediálnom vyhlásení povereného predsedu Igora Melichera s vybranými členmi občianskeho združenia, ktoré sa konalo v pondelok 22. júna.

Melicher vtedy vyjadril podporu predsedovi strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Robertovi Ficovi. Odchádzajúci členovia však spájajú budúcnosť sociálnej demokracie výlučne s osobou podpredsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho.

„Odchádzajúci členovia predsedníctva rešpektujú stanovisko povereného predsedu MSD, ktorý toto poverenie dostal ráno, pred samotným mediálnym vyhlásením. Mrzí nás, že po boku povereného predsedu, ktorý publikoval pohľad organizácie ako celku, nestál ani jeden člen predsedníctva MSD. Žiaľ, mnohí sme o tom ani nevedeli,“ priblížili členovia občianskeho združenia.

Strana Za ľudí diskutuje o svojom vedení, Kiska možno z funkcie neodíde
Diskusia o vedení strany Za ľudí pokračuje, podľa informácií TASR je naďalej v hre aj možnosť, že exprezident SR Andrej Kiska ostane na jej čele. Kiska na otázku TASR, či nevylučuje takúto možnosť, odpovedal, že "všetky varianty sú... Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | SITA


Zároveň zdôraznili fakt, že MSD sa vždy snažilo spájať ľavicovo zmýšľajúcich mladých ľudí, ktorí sa hlásia k odkazu Alexandra Dubčeka. „Žijeme v demokratickej spoločnosti, a preto považujeme za dôležité a potrebné vyjadriť názor aj ostatných členov združenia, ktorí s takýmto štýlom a spôsobom presadzovania sociálno-demokratických hodnôt nesúhlasia,“ ozrejmili svoje rozhodnutie.

Poverený predseda MSD Igor Melicher na tlačovej konferencii z 22. júna informoval, že mladí sociálni demokrati budú aj naďalej spolupracovať s opozičnou stranou Smer-SD, ktorú podľa jeho slov považujú za jediného relevantného partnera na slovenskej politickej scéne. Melicher taktiež na tlačovke kritizoval odchod Pellegriniho a ďalších poslancov parlamentu za Smer-SD. Naopak, svoju podporu vyjadril súčasnému predsedovi strany Robertovi Ficovi.

Aktualizované 23.6. o 12.45. hod.:

Zostávajúci členovia MSD svoj postoj pokračovať v spolupráci so stranou Smer-SD naďalej neplánujú meniť. Ako dnes pre agentúru SITA objasnili predseda MSD Robert Bestro a poverený predseda Igor Melicher, vyjadrenia odchádzajúcich členov považujú za irelevantné a pre chod organizácie nepodstatné.

Poslanec OĽaNO podal trestné oznámenie na poslanca Mazureka za podnecovanie rasovej nenávisti
„Pred pár dňami sa stal tragický incident vo Vrútkach, ktorý pobúril celé Slovensko a mal aj svoje obete. V ten deň napísal poslanec Mazurek vo svojom statuse na sociálnej sieti nepravdivo, že útočníkom bol Róm," priblížil dôvod podania trestného... Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | SITA


„Niektorí členovia síce MSD opustili, no z celkového počtu členov organizácie to tvorí len malé percento, ktoré je násobne prevýšené prihláškami nových, kvalitných členov, ktorí majú záujem fungovať v ľavicovom občianskom združení,“ objasnili Bestro s Melicherom.

MSD sa na ďalšej spolupráci so Smerom-SD podľa ich slov dohodlo na úrovni najvyšších orgánov, z čoho existuje aj zápisnica. „Mrzí nás však, že sa naši bývalí členovia rozhodli útočiť na organizáciu, ktorá im dala skutočne veľa. Touto cestou by sme chceli poďakovať podpredsedom, ktorí MSD opustili. Ďakujeme a prajeme vám veľa zdravia a šťastia,“ uzavreli.

Pellegrini na tlačovej konferencii v stredu 17. júna vyhlásil, že k jeho novovznikajúcemu subjektu sa pridávajú ďalší desiati poslanci parlamentu. Zároveň potvrdil, že jeho nová politická strana bude bez sponzorov v pozadí a bude silno antifašistická. Zaregistrovaná by mohla byť podľa jeho slov na jeseň.

Mladí sociálni demokrati (MSD) je občianske združenie, mládežnícka politická organizácia naviazaná na stranu Smer-SD. Združenie vzniklo v roku 2002 zlúčením dvoch dovtedajších mládežníckych združení sociálno-demokratického spektra na Slovensku, a to Sociálno-demokratickej mládeže Slovenska (SDMS) a Mladej demokratickej ľavice (MDĽ).

(aktualizované) Poslankyňa Krištúfková je plagiátorka horšia ako Andrej Danko, tvrdí Beblavý! (video)
Poslankyňa Národnej rady SR (NR SR) Petra Krištúfková (Sme rodina) okopírovala celú svoju bakalársku prácu. Vo svojom profile na sociálnej sieti na to upozornil ekonóm a bývalý predseda strany Spolu - občianska demokracia (Spolu) Miroslav Beblavý.... Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA