S Pellegrinim má Drucker korektný vzťah, spoluprácu s jeho vznikajúcou stranou nevylúčil
20 | 06 | 2020 I SITA

 Bývalý minister zdravotníctva a vnútra a súčasný predseda politickej strany Dobrá voľba, Tomáš Drucker, nevylúčil spoluprácu so vznikajúcou stranou Petra Pellegriniho (Smer-SD).


Ako uviedol pre agentúru SITA, s Pellegrinim mal a má korektný vzťah. Ohlásenie jeho odchodu z opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) ho preto neprekvapilo a bolo podľa jeho slov len „otázkou času“.

„Dobrá voľba vznikla ako strana, ktorá presadzuje princípy moderného a kompetentného riadenia štátu so silným sociálnym programom. Dlhodobo vnímame, že Smer pod vedením Roberta Fica už nie je schopný robiť skutočnú sociálno-demokratickú politiku,“ priblížil Drucker.

Ako ďalej poznamenal, vie si predstaviť spoluprácu s každým v zásade „normálnym“, kto zdieľa podobné hodnoty ako strana Dobrá voľba a kto presadzuje princípy moderného riadenia štátu so silným sociálnym programom. „S Petrom (podpredseda Národnej rady SR Peter Pellegrini, pozn. SITA) sme mali a máme korektný vzťah a jeho ohlásenie odchodu zo Smeru ma neprekvapilo, bola to len otázka času,“ uzavrel šéf Dobrej voľby.

Prípad podnikateľov súdených za machinácie pri verejných obstarávaniach je pred najvyšším súdom
Najvyšší súd SR (NS SR) by mal v utorok 23. júna rozhodovať v prípade podnikateľov súdených pre machinácie pri verejných obstarávaniach týkajúcich sa Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | SITA


Podpredseda Národnej rady SR Peter Pellegrini na tlačovej konferencii v stredu 17. júna vyhlásil, že k jeho novovznikajúcemu subjektu sa pridávajú poslanci parlamentu Richard Raši, Peter Žiga, Denisa Saková, Erik Tomáš, Ľubica Laššáková, Ján Ferenčák, Matúš Šutaj Eštok, Peter Kmec, Róbert Puci a Ján Blcháč. Pellegrini zároveň potvrdil, že jeho nová politická strana bude bez sponzorov v pozadí a bude silno antifašistická. Zaregistrovaná by mohla byť podľa jeho slov na jeseň.

Pellegrini na tlačovej konferencii tiež ozrejmil, že ak si so stranou Dobrá voľba sadnú za rokovací stôl a nájdu spoločné prieniky, spolupráca medzi jeho vznikajúcim subjektom a stranou exministra Druckera je možná.

Drucker pôsobil vo vláde Roberta Fica aj Petra Pellegriniho ako minister zdravotníctva a dočasný minister vnútra. Z tejto pozície odstúpil na jar minulého roka. Odôvodňoval to tým, že nedokázal odvolať vtedajšieho policajného prezidenta Tibora Gašpara. Prostredníctvom videa na sociálnej sieti zverejnil v auguste minulého roku informáciu, že založí novú politickú stranu Dobrá voľba. Vtedy sa v súvislosti s jeho stranou hovorilo o možnom príchode Pellegriniho.

Najznámejší francúzsky kohút dokikiríkal
Kohút Maurice, ktorého ranné kikiríkanie doviedlo až pred francúzsky súd, už nezakikiríka. Uhynul, oznámila agentúra AFP s odvolaním na Mauricovu majiteľku. Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič