Twitter označil Trumpov vtip o falošnej správe CNN za „manipulovanie informáciami“
19 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Twitter opäť použil označenie „manipulovanie informáciami“ na príspevok od amerického prezidenta Donalda Trumpa (video, v ktorom zosmiešňuje CNN), čo vyvolalo pobúrenie od tých, čo zjavne nepochopil, že šlo o „zrejmý vtip“, informuje portál RT.


Príspevok zdieľaný na Twitteri vo štvrtok večer, ukazuje staré video s dvomi batoľatami, jedno čierne a jedno biele, ako za sebou utekali, aby sa objali. Avšak v Trumpovom príspevku sa nachádza upravená verzia tohto videa. Ide totiž o paródiu na "rozkošný" klip. Video je vo formáte televízie CNN s titulkami: „vystrašené batoľa uteká pred rasistickým dieťaťom.“

Podľa pokynov platformy príspevok naznačuje, že obsah mohol byť „klamlivo zmenený alebo prerobený“. Trumpovi kritici hneď začali označovať video za ďalší príklad „falošných správ“, ktoré prezident publikuje.



Samotná CNN nemala náladu ani na smiech, pretože komunikačné oddelenie prevádzkovateľa vysielania napísalo Trumpovi tvrdé pokarhanie za „vysielanie falošných videí, ktoré zneužívajú nevinné deti“.



Jeden komentátor zo CNN, Keith Boykin, „skontroloval tento príspevok“ a s vážnou tvárou tiež obvinil prezidenta zo „zneužívania“ detí vo videu a šírenia dezinformácií.



Mnoho ľudí sa čoskoro postavilo proti kritikom a poukázalo na to, že príspevok bol zamýšľaný ako vtip.



Trump videl Venezuelu ako „súčasť USA“, ale aj tak si myslel, že napadnúť ju by bolo „cool“
Americký prezident Donald Trump si myslel, že by bolo „v poriadku“ napadnúť Venezuelu, ale presvedčili ho, aby neviedol „propagandu v sovietskom štýle“, tvrdí bývalý poradca prezidenta USA pre národnú bezpečnosť John Bolton, informuje portál... Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | Marek Molnár