Sme v zlovestnej novej ére totalitarizmu, kde jedinci využívajú sociálne médiá na zničenie každého, kto s nimi nesúhlasí
19 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Tieto jednotky nenávisti, odsudzovania a moralizovania sú novodobými nacistami. Nenosia uniformy ani nemajú fyzické zbrane, ale ich zbraň psychologického zneužívania na internete je veľmi účinná, informuje portál RT.


Totalita nezmizla potom, čo boli nacisti porazení. Skrývala sa, aby sa neskôr vrátila. USA a Európa intuitívne vybudovali nový prepracovaný druh diktatúry. Štát delegoval funkcie dozoru, prenasledovania, izolácie a úsudku voči spoločnosti. Spočiatku to vyzeralo veľmi nevinne: boj proti netolerancii, obrana týraných a utláčaných - čo sú veľmi vznešené ciele.

Ale časom sa tieto hodnoty zmenili na modly, zatiaľ čo netolerancia zla sa zmenila na netoleranciu iného názoru. Sociálne médiá veci značne zhoršujú. Verejná mienka je teraz represívnym nástrojom, ktorý sa rozprestiera medzi ľudí, pričom ničí každého, kto sa odváži spochybniť jeho hodnotový systém a morálny kódex.

Zamestnanci tohto represívneho nástroja nemajú na sebe uniformy, nenosia obušky ani paralyzéry, ale majú iné zbrane, napríklad inštinkt stáda a skupinové myslenie, ako aj túžbu vládnuť.

Trump videl Venezuelu ako „súčasť USA“, ale aj tak si myslel, že napadnúť ju by bolo „cool“
Americký prezident Donald Trump si myslel, že by bolo „v poriadku“ napadnúť Venezuelu, ale presvedčili ho, aby neviedol „propagandu v sovietskom štýle“, tvrdí bývalý poradca prezidenta USA pre národnú bezpečnosť John Bolton, informuje portál... Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Psychologické zneužívanie je jednou z ich klasických metód, pretože využívajú strach človeka z toho, že skončí sám proti davu. Namiesto väzenskej cely alebo koncentračného tábora stavajú ľudí do sociálnej izolácie. Môžu dokonca zabrániť tomu, aby bola obeť zamestnaná.

V nacistickom štáte by kreatívny typ, akým je Lars von Trier, mohol prísť o prácu a život kvôli svojmu „degenerovanému umeniu“. V krásnom modernom štáte by Lars von Trier mohol prísť o prácu, pretože má nesprávne politické zmýšľanie, ktoré niekedy podporuje nesprávny hodnotový systém. A Robert Lepage nezíska finančné prostriedky na svoju novú divadelnú produkciu, pretože vo všetkých predchádzajúcej dielach boli iba bieli herci.

Už im nemusíte brať ich životy. Bez práce sa géniovia stratia v temne a nový počítačový zbor ich prinúti kľačať v solidarite. Členovia týchto bojových jednotiek politickej korektnosti sú jednotlivo často inteligentní a sofistikovaní ľudia, ale keď sa v boji za niečo zoskupia, tak sa stanú ignorantmi a agresívnymi stvoreniami.

Elitný tím CIA podcenil správu počítačových systémov, dát sa zmocnili hackeri
Krádež prísne tajných počítačových hackerských nástrojov z americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) v roku 2016 umožnila zlá pracovná kultúra tamojšieho elitného tímu, ktorý sa dostatočne nesústredila na ochranu vlastných počítačových... Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič


Nemá zmysel sa s nimi hádať. Majú iba jedno kritérium: ste s nami alebo nie? Je to ideálny nástroj pre nový spôsob zneužívania jednotlivcov, pričom to nie je nič fyzické, ale psychologické.

Čína testovala nový systém v niekoľkých provinciách, prostredníctvom ktorého sú občania a ich komunita povzbudzovaní k hodnoteniu sociálneho správania jednotlivcov prideľovaním skóre za dodržiavanie pravidiel a hodnôt uplatňovaných v tejto spoločnosti. Ak nedosiahnete vysoké skóre, vaše hodnotenie je nízke a vaše vyhliadky sú obmedzené.

Dali štítky každému, kto nesúhlasí. Milujú drámu a jednoduchosť. Nie sú však schopní zapojiť sa do racionálnych argumentov. Je to prirodzené, že začali vyhlasovať vznešené hodnoty, ktoré sa premenili nepokoje. Sloboda dnes znamená, že musíte byť mimo davu útočiacich, nenávidiacich, odsudzujúcich, moralizujúcich a rozhnevaných pokrytcov.

EÚ predstavila prvú správu o vplyve demografických zmien na spoločnosť
Európska komisia (EK) prijala v stredu svoju vôbec prvú správu o vplyve demografických zmien na spoločnosť. Správa zdôrazňuje aj prepojenie medzi demografickými štruktúrami a vplyvom súčasnej zdravotnej krízy, ako aj potenciálom jej... Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR