Žiadnu vraždu som si neobjednal, nemám s tým vôbec nič spoločné, tvrdí Kočner
17 | 06 | 2020 I TASR

Žiadnu vraždu som si neobjednal a nemám s tým vôbec nič spoločné. Na začiatku svojej výpovede vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka to na Špecializovanom trestnom súde uviedol obžalovaný Marian K., ktorý sa rozhodol vypovedať.


V úvode svojej výpovede spochybňoval tvrdenia neprávoplatne odsúdeného Miroslava M. a právoplatne odsúdeného Zoltána Andruskóa. Poukázal napríklad na stretnutie Miroslava M. s Andruskóom, keď mu mal vraždu novinára zadávať.

Podľa Mariana K. pôvodne Miroslav M. vypovedal, že keď Andruskó zadával vraždu, tak sedel vzadu a zdá sa mu, že v mobile boli aj nejaké fotky. Neskôr ich na súde už jasne stotožnil. Marian K. preto tvrdí, že Miroslav M. nikdy žiadne fotky Jána Kuciaka nevidel.

Krištúfkovú za splnomocnenkyňu vlády pre podporu rodiny a sociálnu pomoc nakoniec vymenovali
Vláda po prerušení rokovania poslankyňu a matku jedného z detí Borisa Kollára schválila na nový post. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA


„Miroslav M. tvrdí, že na mieste činu mali len krátku guľovú zbraň a nič iné. Je však veľmi zvláštne, že údajne po príchode Miroslava M. s Tomášom Sz. k Andruskóovi večer po vražde vyložili ešte u Andruskóa dva samopaly, ktoré mali byť v nejakom ruksaku,“ uviedol obžalovaný.

Marianovi K. sa nezdajú ani peniaze, ktoré mali za vraždu dodatočne dostať. „Je veľmi zvláštne, že títo ľudia, ani Miroslav M., ani Andruskó, nevedia povedať, akú sumu mali dostať v tom údajnom doplatku,“ skonštatoval obžalovaný.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a Marian K. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Polícia potvrdila zadržanie podnikateľa Jozefa M. v českej nemocnici
Verejné zasadnutie vo veci podnikateľa Jozefa M. v kauze podvodu na nebankové subjekty BMG Invest a Horizont Slovakia sa má konať 1. júla. Obvinený, o ktorého odvolaní sa má rozhodovať, bol ale v Čechách. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | TASR