AKTUÁLNE: V Spišskom podhradí sú štyria pozitívni na COVID-19, vyhlásili karanténu
17 | 06 | 2020 I TASR

Spišské Podhradie zasiahla už tretia vlna nákazy ochorenia COVID-19.


Spišskom Podhradí v lokalite Rybníček sú štyria ľudia pozitívni na ochorenie COVID-19, ktorí sa v júni vrátili z Anglicka. V súvislosti s tým zasadal v stredu krízový štáb mesta a prízemný dom, v ktorom žije nakazená rodina sa už nachádza v karanténe, pre TASR to potvrdil primátor Spišského Podhradia Michal Kapusta.

„Od 6. do 9. júna sa vrátilo 19 ľudí z Anglicka, no prihlasujú sa nám ďalší, ktorí tu sú už týždeň, ale my sme o nich nevedeli. Zatiaľ nám prišli výsledky testovania jednej rodiny, kde sú štyria pozitívni - matka a tri dcéry, otec je zatiaľ negatívny, ale už sa nachádza v karanténe s nimi. Dnes by mali prísť výsledky druhej rodiny a tie zvyšné sa budú testovať vo štvrtok (18. 6.),“ priblížil primátor.

Liek dexametazón podľa novej štúdie znižuje smrtnosť na COVID-19
Dexametazón znížil smrtnosť o 35 percent u pacientov s kronavírusom, ktorí museli byť napojení na pľúcne ventilátory. Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | TASR


Zdôrazňuje, že ide o tretiu vlnu nákazy ochorenia COVID-19 v meste Spišské Podhradie. Prvá vlna bola, keď sa ľudia vrátili z rakúskych Álp. Vtedy boli tri pozitívne prípady. Druhá vlna bola po návrate ľudí z Anglicka, zaznamenali sa ďalšie tri pozitívne prípady.

Kapusta chystá ďalšie opatrenia v súvislosti s rozšírením nákazy. „Zatvorili sme škôlku, kde chodili deti z tejto časti mesta a zajtra máme sedenie s riaditeľmi škôl o tom, čo ďalej. Je vysoko pravdepodobné, že neotvoríme na obidvoch základných školách druhý stupeň od pondelka tak, ako bolo plánované. Otázkou ostáva prvý stupeň a druhá škôlka,“ dodáva primátor.

Vláda uvoľnila vyše 4,2 milióna eur na úhradu výdavkov súvisiacich s povodňami
Na úhradu výdavkov súvisiacich s následkami povodní na Slovensku vyčlenila vláda vyše 4.230.359 eur. Finančné prostriedky, ktoré vyčlenila vláda v stredu na svojom rokovaní, sa týkajú povodní od júla do konca decembra 2019. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | TASR