Syn Alexandra Dubčeka si neželá, aby meno jeho otca bolo spájané s Ficom
16 | 06 | 2020 I SITA

„Pán Fico nám nikdy nepomáhal a neodpovedal mi ani na doporučený list, kde som ho žiadal o podporu pamiatky môjho otca,“ povedal Pavol Dubček.


Syn Alexandra Dubčeka, Pavol Dubček, nechce, aby meno jeho otca bolo spájané s predsedom strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) Robertom Ficom. Pavol Dubček tak reagoval na medializované informácie, že Fico by si ako predseda Dubčekovej nadácie zachoval istý vplyv v strane Smer-SD. Malo ísť o súčasť Ficovej ponuky Petrovi Pellegrinimu, že mu uvoľní predsednícky post v strane za určitých podmienok.

„Môj otec bol úprimný človek, mal ľudí rád a odovzdal sa im. Preto si neželám, aby bolo jeho meno spájané s pánom Ficom,“ povedal agentúre SITA Pavol Dubček, ktorý je predsedom Spoločnosti Alexandra Dubčeka.

Prototypom odchodu zo strany je Robert Fico, povedal P. Pellegrini
Za Smer -SD sa už podľa Pellegriniho hanbia kandidovať primátori a starostovia, lebo vedia, že tá značka im škodí, povedal Pellegrini. Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | Peter Haluza


Podľa vyjadrenia Pavla Dubčeka Nadáciu Alexandra Dubčeka založil jeho otec tesne pred autonehodou v roku 1992. Po jeho smrti požiadal Pavla Dubčeka o spoluprácu Ján Sekaj, ktorý bol priateľom Alexandra Dubčeka. Spoločne pripravili v rámci nadácie viacero aktivít na medzinárodnej úrovni vrátane podpory slovenských študentov na zahraničných univerzitách. Neskôr pre nedostatok financií pokračovali ako Spoločnosť Alexandra Dubčeka.

„Pán Fico nám nikdy nepomáhal a neodpovedal mi ani na doporučený list, kde som ho žiadal o podporu pamiatky môjho otca,“ povedal Pavol Dubček. Ako ďalej poznamenal, z vedenia Smeru-SD dostal odpoveď iba od Mareka Maďariča. Pavla Dubčeka preto prekvapilo, že sa o jeho otca Fico zaujíma.

Výbor Národnej rady bude riešiť podnety týkajúce sa Fica a Gogu na júlovom zasadnutí
Výbor Národnej rady (NR) SR pre nezlučiteľnosť funkcií sa bude zaoberať podnetmi súvisiacimi s využívaním kaštieľa poslancom Robertom Ficom (Smer-SD) a majetkovým priznaním poslanca Ľudovíta Gogu (Sme rodina) na svojom zasadnutí počas júlovej... Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | TASR