V Rusku zadržali 15-ročného chlapca, ktorý plánoval útok na školu
15 | 06 | 2020 I TASR

U ruského chlapca sa našl improvizované výbušné zariadenie, fľaše so zápalnou zmesou, výbušné látky, šrapnely a chladné zbrane.


Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) zadržala vo Volgograde 15-ročného chlapa, ktorý plánoval útok na školu s pomocou výbušnín a zápalných fliaš. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na pondelkové oznámenie FSB.

"FSB zadržala občana Volgogradu narodeného v roku 2005, ktorý plánoval útok na školu. U chlapca sa našlo improvizované výbušné zariadenie, fľaše so zápalnou zmesou, výbušné látky, šrapnely a chladné zbrane," uviedla tlačová služba FSB.

Okrem toho sa u chlapca našli poznámky s pokynmi na výrobu improvizovaného výbušného zariadenia a inštrukcie, ako vykonať útok na vzdelávacie inštitúcie. Proti chlapcovi sa začalo trestné konanie pre obvinenia z nelegálnej výroby výbušných látok. Vyšetrovatelia zvažujú aj obvinenie z prípravy vraždy dvoch a viacerých ľudí.

Putin tvrdí, že Rusko zvládlo koronavírus lepšie ako USA
Prezident Vladimir Putin vyhlásil, že Rusko zvládlo pandémiu koronavírusu lepšie ako Spojené štáty. „Všetko ide pomerne hladko. Vychádzame z tejto situácie s koronavírusom s istotou a s minimálnymi stratami. … Ale v (Spojených štátoch) sa tak... Čítať ďalej
15 | 06 | 2020 | Mário Martinka