Syn týral svoju matku v rodnom dome najmenej päť rokov

80-ročná žena bola pravidelne vystavovaná fyzickému, ako aj psychickému utrpeniu, ponižovaniu a pohŕdavému zaobchádzaniu zo strany syna.


Obvinenie zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby vzniesol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove voči 41-ročnému mužovi, ktorý sa mal minimálne od októbra roku 2015 dopúšťať fyzického a psychického týrania svojej 80-ročnej matky.

O prípade informovala hovorkyňa prešovského krajského policajného riaditeľstva Jana Ligdayová. Obvinený sa mal konania dopúšťať v rodinnom dome v jednej z obcí v okrese Sabinov, kde žil so svojou matkou v spoločnej domácnosti.

O svojom ďalšom pôsobení by mal Lučanský informovať do konca mesiaca
Policajný prezident Milan Lučanský by mal o svojom ďalšom pôsobení v polícii informovať do konca mesiaca. Ako dnes povedal pred zasadnutím Bezpečnostnej rady SR, vyplýva to z jeho dohody s ministrom vnútra Romanom Mikulcom (OĽaNO). Čítať ďalej
15 | 06 | 2020 | SITA


"Žena bola pravidelne vystavovaná fyzickému, ako aj psychickému utrpeniu, ponižovaniu a pohŕdavému zaobchádzaniu zo strany syna. Ten ju fyzicky napádal, vulgárne nadával, vyhrážal sa jej a bezdôvodne na ňu kričal," priblížila Ligdayová s tým, že agresor sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia.

"Vyšetrovateľ na obvineného spracuje podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie," doplnila. V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Premiér dúfa, že obvinená Monika J. nebude „falošne spievať"
Keď obvinená bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika J. bude „spievať", podľa predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) budú všetci radi. Čítať ďalej
15 | 06 | 2020 | SITA