Putin tvrdí, že Rusko zvládlo koronavírus lepšie ako USA
15 | 06 | 2020 I Mário Martinka

Prezident Vladimir Putin vyhlásil, že Rusko zvládlo pandémiu koronavírusu lepšie ako Spojené štáty. „Všetko ide pomerne hladko. Vychádzame z tejto situácie s koronavírusom s istotou a s minimálnymi stratami. … Ale v (Spojených štátoch) sa tak nedeje,“ povedal Putin pre štátnu televíziu.


Putin povedal, že reakcia Moskvy bola koordinovanejšia ako reakcia Washingtonu, pretože ruské orgány pracovali na rozdiel od amerických jednotne, píše nypost.com. "Neviem si predstaviť, že by niekto v (ruskej) vláde alebo v regiónoch povedal, že neurobí to, čo hovorí vláda alebo prezident," uviedol Putin.

"Zdá sa mi, že problém (v Spojených štátoch) spočíva v tom, že... záujmy strany, sú nadradené záujmom spoločnosti ako celku. Sú, nad záujmami ľudí." Rusko, podľa koronavírusovej mapy, ktorú vytvorila univerzita Johna Hopkinsa má tretí najvyšší počet hlásených prípadov COVID-19 na svete, čo predstavuje 528 267 nakazených. Nachádza sa za Brazíliou, ktorá má 850 514 prípadov, pričom USA je na prvom mieste s 2 083 082 prípadmi.

Ruský oficiálny počet obetí koronavírusu je 6 938. Množstvo amerických obetí dosiahlo 115 578, avšak tieto počty sa stretávajú so značným skepticizmom. Spomenuté čísla boli takmer zdvojnásobené po tom, čo v apríli Svetová Zdravotnícka Organizácia zapochybovala o správnosti dát.

Americký diplomat potvrdzuje Trumpov plán stiahnuť jednotky z Nemecka
Tvrdenie Richarda Grenella, bývalého veľvyslanca v Berlíne, predstavuje pre transatlantické spojenectvo nový problém Čítať ďalej
12 | 06 | 2020 | Mário Martinka