Diaľnicu D1 spomaľuje protest jarmočníkov
15 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Po majiteľoch fitnesscentier si chcú zrušenie obmedzenia opatrení vynútiť aj drobní predajcovia.


Príjazd do Bratislavy po disľnici D1 v pondelok ráno spomalil protest drobných predajcov, ktorí žiadajú zrušenie obmedzenia počtu ľudí zúčastňujúcich sa na hromadných akciách, informujú Aktuality.sk. Aj po skončení núdzového stavu sa totž na hromadných podujatiach môže zúčastniť maximálne 500 ľudí, od začiatku júla sa limit dvíha na tisíc.

„Mestá na doporučenie premiéra zrušili hromadné akcie. Z tohto dôvodu zostalo veľké množstvo živnostníkov, jarmočných predajcov a výrobcov, invalidných dôchodcov a najslabších vrstiev obyvateľstva bez príjmu, alebo iba s minimálnymi prostriedkami. V stave, keď sú otvorené hranice a v blízkom okolí sa poriadajú a pripravujú až megaakcie a v dobe nízkeho indexu COVID 19 je zákaz hromadných akcií nezmyselný a zbytočne obmedzujúci,“ povedal pre Aktuality jeden z organizátorov protestu Miroslav Bellan.

Drobným predajom počas hromadných akcií si privyrába asi 10-tisíc ľudí. Naposledy sa zmiernenie opatrení snažili blokádou diaľnice dosiahnuť majitelia fitnesscentier.

Účastníkom sobotných protestov hrozí postih, Matovič urobil chybu
Podľa Úradu vlády sú akékoľvek verejné zhromaždenia nezákonné a to aj napriek tomu, že zákaz zhromažďovania bol zrušený. Zákaz zhromažďovania sa tak vzťahoval aj na protestujúcich, ktorí v sobotu žiadali demisiu vlády Igora Matoviča.... Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok