Prototypom odchodu zo strany je Robert Fico, povedal P. Pellegrini
14 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Za Smer -SD sa už podľa Pellegriniho hanbia kandidovať primátori a starostovia, lebo vedia, že tá značka im škodí, povedal Pellegrini.


"Prototypom veľkého odchodu je Robert Fico, ktorý pred dvadsiatimi rokmi, dokonca počas vládnej koalície, vystúpil zo Strany demokratickej ľavice po neúspechu pri voľbe na generálneho prokurátora." Pripomenul to podpredseda strany Smer-SD a podpredseda parlamentu Peter Pellegrini v relácii V politike na TA3.

Podľa neho je potrebné ľuďom ponúknuť zodpovednú sociálnodemokratickú politiku, ktorá má aj koaličný potenciál. "Načo nám je sociálna demokracia, ktorá síce možno bude dosahovať nejakých 18-19-20%, ale nikto si s ňou nechce sadnúť za stôl? Hanbia sa za ňu kandidovať primátori a starostovia a radšej idú ako nezávislí, hoc sú to naši smeráci, lebo už vedia, že tá značka im škodí," zdôraznil Pellegrini.

Pellegriniho rozhodnutie rozpútalo vlnu odchodov zo Smeru. Ako bude vyzerať jeho strana?
Predtým, ako Peter Pellegrini povedal posledné slovo a vyhlásil, že zo Smeru odchádza, v straníckych kuloároch sa šepkalo o rôznych ponukách, ktoré mal dostávať. Nakoniec však pôjde vlastnou cestou a buduje stranu podľa svojich predstáv. Jeho... Čítať ďalej
12 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok


Aj mladí ľudia sa podľa Pellegriniho hanbia priznať k tomu, že volili Smer-SD. "To nemôže byť postavené na takejto zlej emócii," vyhlásil. Pellegrini povedal, že sa mu z regiónov hlási veľa poslancov aj primátorov s podporou nového politickému subjektu. Ako jedinú neprijateľnú strany pre prípadnú spoluprácu vylúčil iba ĽSNS.

Pellegrini ďalej povedal, že podmienky, ktoré si pre ďalšie pôsobenie v Smere diktoval Robert Fico, boli neprijateľné. Išlo o právo veta na kandidačnú listinu, financie strany či politické smerovanie strany. "Opäť by to bol len nejaký tandem, alebo niečo, kde by mal stále to posledné slovo. Ja už som v takejto kombinácii nevidel tú moju budúcnosť a možno práve naopak férovejšie som povedal - poďme si zasúperiť politicky."

"Na všetkých pozíciách, na ktorých som pôsobil, som sa snažil opraviť poškodené meno našej krajiny aj našej strany," povedal Pellegrini s tým, že považuje všetky účty voči strane za splatené.

Pellegriniho stranu by volilo 59 percent voličov Smeru-SD
Ak by Peter Pellegrini založil novú politickú stranu, najviac voličov (58,7 %) by ukradol svojej materskej strane Smer-sociálna demokracia (Smer-SD). Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia, ktorú pre televíziu Joj vykonala 5.... Čítať ďalej
12 | 06 | 2020 | SITA