Twitter priznal omyl blokovať web Zero Hedge
13 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Twitter uviedol, že jeho pozastavenie účtu liberálneho webu Zero Hedge pred viac ako štyrmi mesiacmi bola chyba. Účet bol zmrazený kvôli údajnému použitiu súkromných informácií získaných z internetu na napadnutie čínskeho vedca, informuje portál RT.


"V tomto prípade sme urobili chybu v našich opatrení," uviedol hovorca Twitteru pre Bloomberg v e-maile. „Na základe dodatočného kontextu sme účet obnovili. Máme vyhradený odvolací proces pre všetkých majiteľov účtov.“

Zero Hedge sa vrátil na Twitter so sarkastickým statusom: „Čo sme zameškali“. Ich posledný príspevok na platforme sa uskutočnil naposledy 1. februára.



Web, ktorý publikuje články pod profilovou fotkou „Tylera Durdena“, imaginárne alter ego anarchistického protagonistu z filmu Fight Club (Klub bitkárov), uviedol, že „je rád, že Twitter opravil svoju chybu a teší sa na opätovné nadviazanie na ďalšie konverzácie."

Twitter pozastavil účet webu Zero Hedge za pomenovanie čínskeho vedca pracujúceho na virologickom ústave Wu-chan, pričom webová stránka naznačila, že je „tvorcom“ koronavírusu. Avšak vedecký konsenzus je taký, že sa vírus vyvinul prirodzene a nemohol byť umelo vyrobený.

Autori blogu označili rozhodnutie za „svojvoľné, neopodstatnené a potenciálne motivované inými dôvodmi, ako sú uvedené“.

Policajta obvinili z rasizmu potom, ako citoval výskum, že policajti strieľajú na Afroameričanov „menej, ako by mali“
Major Travis Yates sa odmieta ospravedlniť a odmieta obvinenia z rasizmu potom, čo počas rozhlasového vystúpenia citoval výskum, že policajti strieľajú na Afroameričanov „menej, ako by mali“, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 06 | 2020 | Marek Molnár