Podporujú politikov, zinkasovali už cez pol miliardy
13 | 06 | 2020 I Peter Haluza, SITA

Majitelia firmy ESET podporovali napríklad kampaň Roberta Mistríka, Progresívneho Slovenska alebo Matúša Valla. Tržby tejto firmy minulý rok vzrástli na rekordných viac ako pol miliardy EUR.


Tržby spoločnosti ESET, ktorá podniká v oblasti kybernetickej bezpečnosti, v minulom roku prvýkrát prekročili hranicu pod miliardy eur a dosiahli úroveň 526,6 mil. eur. Išlo o ich medziročný rast o približne 8,5 percenta. Čistý zisk firmy medziročne stúpol o 14 percent na viac ako 77,7 mil. eur. Spoločnosť o tom informovala v správe, ktorú vo štvrtok poskytla agentúre SITA.

„Polmiliardová hranica predstavuje ďalší míľnik za našim cieľom stať sa jedným z troch najväčších globálnych dodávateľov bezpečnostných riešení na svete a presiahnuť miliardovú hranicu,“ povedal o vývoji tržieb generálny riaditeľ spoločnosti ESET Richard Marko.

ODHALENIE: Matovičov marketing a vplyv ESETu
Za enormný nárast popularity môže líder hnutia OĽaNO ďakovať aj majiteľom ESETu. Čítať ďalej
16 | 02 | 2020 | Peter Bachan


V oblasti tržieb bol pre firmu naďalej najsilnejší región Európy, Blízkeho východu a Afriky (EMEA), ktorý sa na tržbách podieľal až 53 percentami. Nasledovala Severná Amerika s 25-percentným podielom a región Ázie a Tichomoria s 22-percentným podielom.

V rámci jednotlivých krajín najviac stúpli tržby v Českej republike, a to o 23 percent. Tržby na Slovensku vlani vzrástli o 10 percent na 18 mil. eur. Spoločnosť ESET konsoliduje a zdaňuje príjmy zo sveta na Slovensku a za minulý rok vykázala daň z príjmu vo výške viac ako 19 mil. eur.

Kisku prichytili na tajnej schôdzke s majiteľmi ESETu!
19 | 10 | 2019 | Magda Danková


Spolumajitelia ESETu sú pritom mimoriadne aktívni pri podpore slovenskej politickej scény. Richard Marko napríklad prispel na prezidentskú kampaň Roberta Mistríka. Miroslav Trnka a Peter Paško prispeli na primátorskú kampaň Matúša Valla (Paško dal Vallovi 70 000 eur, Trnka 96 000 eur).

Ďalší spolumajiteľ ESETu sa vyjadril ešte pred vznikom strany Andreja Kisku, že je ochotný jeho projekt podporiť. Anton Zajac venoval v začiatkoch 72 000 eur Progresívnemu Slovensku (PS), 5 000 eur dal potom aj prezidentskej kandidátke PS Zuzane Čaputovej.

Všetci donori sa však viackrát vyjadrili, že politikov a strany podporujú ako súkromné osoby, pretože chcú zmenu na Slovensku, prípadne z priateľstva, ako Trnka v prípade Valla.

Spoločnosť ESET je najväčšou slovenskou firmou v oblasti informačných technológií. Jej produkty sa predávajú vo viac ako 200 krajinách a teritóriách na svete, globálne zamestnáva približne 1 800 ľudí, pričom približne tretina pracuje vo vývoji a výskume.

Čaputová bola na akcii platenej oligarchami (Glosa)
Prezidentka Zuzana Čaputová prevzala záštitu a aj sa v piatok zúčastnila odovzdávania ocenení ESET Science Award. Túto akciu organizovala Nadácia ESET. Ide o prestížne ocenenie a v porote bol napríklad aj nositeľ Nobelovej ceny. Nemýľme sa, ide o... Čítať ďalej
19 | 10 | 2019 | Gabriel Matta