Smer-SD ešte nehovoril o náhrade P. Pellegriniho vo vedení NR SR
12 | 06 | 2020 I TASR

Opozičný Smer-SD ešte nehovoril o prípadnej náhrade Petra Pellegriniho na poste podpredsedu Národnej rady (NR) SR.


Pellegrini odchádza zo Smeru-SD a uviedol, že sa nechce nasilu držať funkcie, očakáva diskusiu o tejto téme. So Smerom-SD sa zhoduje na tom, že k nej zrejme dôjde po preskupení síl v parlamente. O prípadných zmenách vo vedení parlamentu ešte nehovorili ani v OĽaNO či Za ľudí.

"Zatiaľ je predčasné sa takýmito výmenami zaoberať," skonštatoval hovorca Smeru-SD Ján Mažgút. Pripomenul, že pozícia pripadla strane po voľbách a treba počkať na vývoj a preskupenie síl. Dodal, že obsadenie pozície závisí aj od postoja samotného Pellegriniho. Ten skonštatoval, že vzhľadom na jeho plánovaný odchod zo Smeru-SD očakáva diskusiu o prípadnej výmene na tejto pozícii.

Kauza vraždy Miroslava Sýkoru pokračuje koncom septembra
Kauza vraždy údajného zakladateľa zločineckej skupiny sýkorovci Miroslava Sýkoru má na Okresnom súde Bratislava I pokračovať 29. septembra. Čítať ďalej
12 | 06 | 2020 | SITA


"To je férové, to je normálne, ja sa tomu nebránim a ten čas príde," poznamenal ešte počas stredajšej (10. 6.) tlačovej konferencie. Priestor vidí pravdepodobne na septembrovej schôdzi parlamentu, tvrdí, že vtedy by už mohlo byť preskupenie síl v pléne jasnejšie.

Poukázal aj na množstvo preferenčných hlasov, ktoré získal vo voľbách. "Som človek, ktorý vo voľbách momentálne z parlamentu dostal najviac preferenčných hlasov, ale ani to nechcem nejakým spôsobom zneužívať," uviedol s tým, že ak ohlási nový subjekt, bude jeho povinnosťou vzdať sa aj členstva v strane spolu s ďalšími kolegami, ktorí sa k nemu pridajú.

Premiér sľubuje Maďarom, že na Slovensku budú môcť bez strachu používať svoj jazyk a rozvíjať kultúru
Premiér Igor Matovič (OĽaNO) počas svojej prvej návštevy Budapešti prisľúbil Maďarom, že na Slovensku budú môcť bez strachu používať svoj jazyk a rozvíjať svoju kultúru. Podľa vlastných slov chce, aby sa Maďari na Slovensku cítili ako rovnocenní... Čítať ďalej
12 | 06 | 2020 | SITA


Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš v tejto súvislosti pre TASR povedal, že sa o tom budú rozprávať na poslaneckom klube. "Druhý krok bude dohoda v koalícii, ako k tomu pristúpime," dodal. Ak by Smer-SD trval na pozícii a navrhoval by nového kandidáta, OĽaNO by podľa Šipošových slov podporilo zrejme každého okrem predsedu strany Roberta Fica a poslanca Ľuboša Blahu. Šipoš zároveň podotkol, že keď Pellegrini hovorí o novej kultúre, čistom a spravodlivom prístupe, mal by sa on aj poslanci, ktorí spolu s ním zo Smeru-SD odídu, vzdať poslaneckých mandátov.

"V strane Za ľudí máme plné ruky príprav snemu, neriešili sme zatiaľ Pellegriniho," povedal v tejto súvislosti podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga. Uviedol, že sa zatiaľ týmito otázkami v strane nezaoberali.

Strelcovi z diskotéky v Horovciach hrozilo doživotie, dostal 25 rokov
Na 25-ročný trest odňatia slobody odsúdil dnes Okresný súd v Trenčíne 36-ročného Martina C. za vlaňajšiu dvojnásobnú vraždu na hasičskej zábave v Horovciach v okrese Púchov. Čítať ďalej
12 | 06 | 2020 | SITA