Biden je presvedčený o podpore armády v najbližších voľbách
12 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Demokratický prezidentský kandidát Joe Biden je „úplne presvedčený“, že armáda bude na jeho strane, ak sa prezident Donald Trump pokúsi „ukradnúť voľby“ alebo odmietne opustiť Biely dom, informuje portál RT.


Bidenovým „jediným najväčším problémom“ je to, že Trump sa „pokúsi ukradnúť tieto voľby“, uviedol demokratický kandidát vo večernom rozhovore pre dennú show Trevora Noaha.

Biden nemohol skryť svoje potešenie, keďže niekoľko bývalých a súčasných vojenských funkcionárov nedávno vystúpilo proti prezidentovi Trumpovi. Demokratický kandidát dodal, že je „úplne presvedčený o tom, že ho vyvedú z Bieleho domu s veľkým potešením“, ak by Trump prehral voľby a odmietol úrad opustiť.

Je lákavé prijať Bidenove tvrdenia o tom, že Trump „ukradne“ voľby a odmietne sa riadiť výsledkami, ako to spravila Hillary Clintonová v roku 2016, keď prehrala a potom pokračovala v obviňovaní Trumpa.

USA sa snažia diktovať svetu falšovaním peňazí (Valentin Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
10 | 06 | 2020 | Iveta Machová


Či už sa to správne nazýva projekcia alebo prepisovanie scenára, krajina prešla štyrmi rokmi šialenstva „Russiagate“ v dôsledku toho, že sa demokrati a médiá oddávali tejto fantázii. Robia to znova. Všimnite si, ako Bidenove tvrdenia o Trumpovi neboli opísané ako „neopodstatnené“ alebo „bez dôkazov“.

Možno si tiež pamätáte, že to boli práve médiá a demokrati, ktorí pokrikovali na Trumpa, že vedie „diktátorskú“ militarizáciu Ameriky, keď povolal národnú gardu a jednotky aktívnej služby, kvôli nepokojom z minulého týždňa. Nezáleží na tom, že v skutočnosti jednotky nenasadil. Všimnite si však, že tento akt hral do karát práve Bidenovi.

Nič sa nedeje bez dôvodu. Jeho pripomienky prišli krátko po tom, čo sa objavil videozáznam armádneho generála Marka Milleyho, predsedu spoločných náčelníkov štábu, ktorý sa ospravedlnil za to, že minulý týždeň stál pri prezidentovi na námestí Lafayette.



„Nemal som tam byť,“ prehlásil Milley a dodal, že "jeho prítomnosť v tom okamihu a v tomto prostredí vytvorila dojem, že sa armáda zapája do domácej politiky". "Ako dôstojník si uvedomujem, že to bola chyba, z ktorej som sa poučil, a úprimne dúfam, že sa z toho môžeme všetci poučiť," ďalej poznamenal.

Človek by musel byť slepý a hlúpy, aby nevidel, že Milleyho ospravedlnenie v skutočnosti vytvorilo dojem vojenského zapájania sa do domácej politiky. Novinárka Yamiche Alcindorová to označila za dôkaz toho, že „vedúci predstavitelia armády sa rétoricky vkrádajú do širokej verejnosti vďaka ich veliteľovi.“

Walter Shaub, vedúci úradu vlády pre etiku za Obamovej vlády, to opísal ako „pevné vyhlásenie o tom, že armáda nie je Trumpovou hračkou. Trump bude nútiť armádu, aby si vybrala medzi ním a Amerikou, pričom Milley hovorí generálom, aby si vybrali Ameriku.“

O čo ide Západu vo voľbách prezidenta Bieloruska (Dmitrij Minin)
Komentár Dmitrija Minina (Fond strategickej kultury) Čítať ďalej
12 | 06 | 2020 | Iveta Machová


Minulý týždeň médiá urobili všetko, čo bolo v ich silách, aby vyfarbili pripomienky ministra obrany Marka Espera o tom, že sa vojenské jednotky voči Trumpovi „nevzpierajú“. Podobne to bolo aj s bývalými generálmi a admirálmi - vrátane Esperovho predchodcu Jimom Mattisom. Mattis konkrétne obvinil armádu z porušovania ústavných práv Američanov na námestí Lafayette.

Toto otvorené zasahovanie súčasných a bývalých vojenských dôstojníkov do civilnej politiky - samozrejme pod zámienkou nesúhlasu s údajnou politizáciou armády zo strany Trumpa - sa tak stalo aj kľúčovým prvkom taktiky „farebnej revolúcie", ako zdôraznil aj spisovateľ Franklin Foer.

Foer a ďalší, ktorí oceňujú model „farebnej revolúcie“, sa zmienili o tom, že ide o „šablónu na víťazstvo vo voľbách“ a „o inžiniersku demokraciu vytvorenú prostredníctvom volebných urien a občianskej neposlušností“.

Popremýšľajte nad tým, prečo je Biden - ktorý si nepamätá, ktorú kanceláriu má viesť - tak „úplne presvedčený“, že armáda bude v novembri po jeho boku.

Rusko použije špičkové technológie na skvalitnenie života obyvateľov (Mária Kosenková)
Komentár Márie Kosenkovej (Pnp.ru) Čítať ďalej
12 | 06 | 2020 | Preklad: Redakcia HD