Súkromní autobusoví dopravcovia na protestnej akcii žiadali finančnú pomoc od štátu
11 | 06 | 2020 I SITA

Ministri financií a dopravy diskutovali o možnostiach podpory pre súkromných autobusových dopravcov.


Zástupcovia Únie súkromných autobusových dopravcov (ÚSAD) zorganizovali vo štvrtok popoludní v Bratislave protestnú akciu za splnenie svojich požiadaviek súvisiacich s podmienkami podnikania. Od ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala (Sme rodina) a ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO), ktorí prišli s nimi diskutovať, žiadali najmä finančnú pomoc v súčasnej situácii poznačenej koronakrízou. Pred úradom vlády odstavili niekoľko autobusov, ktoré priebežne trúbili.

"Považoval som za svoju povinnosť a prejav slušnosti k štrajkujúcim autodopravcom z Únie súkromných autobusových dopravcov vypočuť si ich požiadavky, keďže stojím na čele ministerstva dopravy, pod ktoré autobusová doprava spadá," povedal Doležal. Stanovisko ministra poskytol agentúre SITA rezort dopravy.

Pravda je však podľa ministra taká, že ministerstvo dopravy nemá v kompetencii priamu finančnú pomoc a preto s ním prišiel aj minister financií. "Autobusovú dopravu vnímam ako jeden z hlavných nástrojov pre oživenie cestovného ruchu, aj preto už niekoľko týždňov s ministerstvom financií intenzívne hľadáme konkrétne riešenie, akým spôsobom im pomôcť," dodal Doležal.

Železničná spoločnosť Slovensko obnovuje vlakové spojenie s Rakúskom v plnom rozsahu od 15. júna
Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) vzhľadom na postupné uvoľňovanie opatrení od pondelka 15. júna obnovuje medzištátnu osobnú dopravu aj s Rakúskom v plnom rozsahu. Zároveň znovuzavedie jeden pár vlakov InterCity (IC) medzi Košicami a... Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | SITA