Poľsko od 13. júna ruší kontroly na schengenských hraniciach
11 | 06 | 2020 I Peter Haluza, SITA

Pre ľudí vstupujúcich do Poľska z územia Slovenska ostávajú naďalej otvorené hraničné priechody Trstená - Chyžné a Vyšný Komárnik - Barwinek.


Poľsko od 13. júna ruší kontroly na schengenských hraniciach. Na svojej webovej stránke o tom informuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVaEZ).

„Poľská republika od soboty 13. júna 2020 ruší kontroly na vnútorných schengenských hraniciach,“ oznamuje rezort diplomacie. Pre ľudí vstupujúcich do Poľska z územia Slovenska naďalej ostávajú otvorené hraničné priechody Trstená - Chyžné a Vyšný Komárnik - Barwinek.

Do Poľska sa teda dá pricestovať bez povinnosti absolvovať domácu karanténu, či preukázaním sa negatívnym testom na Covid-19. Medzinárodná letecká doprava sa z Poľska v rámci Európskej únie obnoví 16. júna.

MZVaEZ upozorňuje, že v Poľsku ostáva v platnosti povinnosť zakrývania si úst a nosa v prostriedkoch hromadnej dopravy, obchodoch, kinách a divadlách, masážnych, tetovacích salónoch, kostoloch či úradoch.

Rakúsko 16. júna otvorí hranice pre občanov 31 európskych štátov
Osoby prichádzajúce do Rakúska z Británie, Švédska, Španielska a Portugalska budú musieť podstúpiť dvojtýždňovú domácu karanténu alebo sa preukázať negatívnym testom na koronavírus. Čítať ďalej
10 | 06 | 2020 | TASR