Kočnerovi prešla do cely pošta s falošnou pečiatkou
11 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

Nedovolená zásielka sa sa do cely Mariana Kočnera mala dostať ešte v januári 2019. List s neznámym obsahom mal byť Kočnerovi doručený so sfalšovanou pečiatkou Okresného súdu Bratislava I. 


Kočner sa totiž nachádza v kolúznej väzbe, pričom v tomto režime platí, že obvinení posielajú a prijímajú poštu prostredníctvom súdu alebo orgánu činnom v trestnom konaní. Podľa zákona však poštu z polície, súdu, či od advokáta väzobne stíhanému nikto nekontroluje. Z tohto dôvodu sa list s falošnou pečiatkou zo súdu dostal až ku Kočnerovi, informujú Aktuality. 

Po tom, ako Okresný súd dostal doručenku, zistil, že inkriminovaná zásielka nesúvisela so žiadnym spisom. V reakcii na to začali príslušnícu Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) prehľadávať Kočnerovu celu, no napokon nič nenašli. 

Škandálny incident poslancov Blahu a Pročka pokračuje
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha už podal v súvislosti s údajným incidentom v parlamente trestné oznámenie. Jozef Pročko o ňom následne napísal: "Ked ho stretnete v kuloaroch a on vie co urobil, zacne skriekat ako uvrestana sliepka a kvici od strachu ako... Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | Peter Haluza


Obvinený mal podľa Aktualít následne tvrdiť, že zásielka zo súdu nebola určená jemu a tak ju mal roztrhať a spláchnuť. Aj z tohto dôvodu stále platí, že o skutočnom obsahu zásielky vie zrejme iba sám obvinený Kočner. 

„Vzhľadom na evidentnosť nepravosti zasielanej zásielky, kde číslo použitej údajnej pečiatky bolo v rozpore s vydanými pečiatkami Okresného súdu Bratislava I, podalo vtedajšie vedenie súdu trestné oznámenie. O jeho výsledku nemá vedenie súdu žiadnu vedomosť,“ povedal Pavol Adamčiak, hovorca bratislavských súdov. 

Aktuality zároveň zistili, že trestné stíhanie vo veci marenia výkonu väzby bolo začaté, no momentálne je prerušené. Na prešetrovanie celej záležitosti orgánmi činnými v trestnom konaní sa vo svojom vyjadrení odvoláva aj hovorkyňa ZVJS v Leopoldove Monika Kacvinská. 

Slovensko uspelo na Súdnom dvore v spore so zdravotnými poisťovňami
Slovensko uspelo na Súdnom dvore v spore so zdravotnými poisťovňami. Ten vo štvrtok vyniesol rozsudok v spojených veciach Európska komisia (EK) verzus Dôvera zdravotná poisťovňa, a. s. a Slovenská republika verzus Dôvera. Informoval o tom Peter... Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | SITA