Protesty za Georgea Floyda sú rovnaké ako farebné revolúcie, podporované USA v zahraničí
10 | 06 | 2020 I Preklad: Marek Molnár

Už nie je potrebné špekulovať o zvláštnych podobnostiach medzi operáciami zmeny režimu „farebnej revolúcie“ v zámorí a súčasnými protestmi v USA, píše ruský žurnalista Nebojsa Malic na portáli RT.


To čo teraz USA zažívajú, sú „ako nenásilné hnutia, ktoré si získali širokú spoločenskú podporu na takých miestach, ako sú Srbsko, Ukrajina a Tunisko,“ uviedol v sobotu spisovateľ Franklin Foer v článku s názvom „Trumpov režim začína padať".



Foer sa nezaoberal podrobnosťami týchto udalostí v Srbsku a Tunisku a pridal Ukrajinu iba v súvislosti s protestmi 2013 - 2014, ktoré sa stali násilnými a viedli k tomu, že ozbrojené milície v Kyjeve prevzali kontrolu.

Vo svojom rozprávaní sa jednalo o skutočné populárne hnutia, ktoré zvrhli „diktátorov“, čo sa práve tak stalo podľa 93-stranovej knižky, ktorá bola napísaná americkým politológom Genomom Sharpom.

Nezmieňuje sa o úlohe vlády USA v žiadnej z týchto udalostí - dokonca ani na Ukrajine, kde americkí diplomati pomáhali „demonštrantom“ a senátori ako John McCain zdieľali pódium s ich vodcami.

Guvernér Kentucky sľúbil uprednostniť bezplatnú zdravotnú starostlivosť pre Afroameričanov
Guvernér štátu Kentucky Andy Beshear má v úmysle investovať do zabezpečenia, aby všetci africko-americkí obyvatelia štátu mali zdravotnú starostlivosť, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Namiesto toho Foer tvrdí, že je „úžasné“, že udalosti v USA za posledný týždeň „nasledovali počiatočné fázy“ ukrajinskej revolúcie Euromajdan v roku 2014. Cituje Sharpovu radu revolucionárom, aby sa zamerali na zničenie „režimu“ obrátením médií, podnikateľských elít a polície proti nemu. Trumpova cenzúra na Twitteri bola „dôležitým okamihom“ a ďalšie významné korporácie ho nasledovali.

Pričom Foer nie je obyčajným novinárom, ale slávnym autorom článku (uverejneného spoločnosťou Slate v októbri 2016, tesne pred voľbami), kde tvrdil, že komunikácia medzi e-mailovým serverom organizácie Trump a ruskou Alfa Bank bola dôkazom jeho „tajnej dohody“ s Kremľom. Alfa Bank a Donald Trump to okamžite odmietli a FBI taktiež.



Hoci sa nakoniec ukázalo, že príbeh o Alfa Bank pochádza od neslávneho Steele Dossiera, úplne neovereného dokumentu, ktorý vypracoval britský špión zaplatený kampaňou Hillary Clintonovou.

Ešte minulý mesiac trval na tom, že sa Rusko zapojilo do volieb v roku 2016 a urobí to znova v roku 2020.



Takže keď niekto, kto má takéto spojenie v kruhoch politických a mediálnych kritikov Trumpa, hovorí, že súčasné protesty sú v skutočnosti o zvrhnutí prezidenta, a píše o istej taktike bez toho, aby si všimol, že je zbraňou, ktorú predtým ovládali demokrati aj republikáni v zámorí, nie je dôvod mu neveriť.

Obmedzenia pohybu mali na Covid-19 malý vplyv
Profesor Michael Levitt, ktorý prednáša na Stanforde, je presvedčený, že v skutočnosti je len veľmi málo pravdy na tom, že celosvetové bezpečnostné opatrenia proti koronavírusu pomohli spomaliť šírenie choroby. Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | Marek Molnár