NAKA zasahuje vo vládnej agentúre pre sieťové a elektronické služby (aktualizácia)
09 | 06 | 2020 I Peter Haluza, TASR, SITA

Zásah polície vo vládych priestoroch  súvisí s podozreniami z ohrozenia strategickej bezpečnosti a záujmov štátu.


Národná kriminálna agentúra (NAKA) v utorok zasahuje v Národnej agentúre pre sieťové a elektronické služby (NASES). Pre TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka.

"V súčasnej dobe NAKA vykonáva nevyhnutné procesné úkony trestného konania, preto nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedol policajný hovorca.

„Dnešný zásah polície v priestoroch Úradu vlády a v rôznych budovách Úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu súvisí s podozreniami z ohrozenia strategickej bezpečnosti a záujmov štátu, ktoré začali počas bývalej vlády a bývalého vedenia úradu, povedala pre Aktuality.sk vicepremiérka pre informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí).

Aktualizované 9.6. o 15.38 hod.: 

Podľa Aktualít má polícia zaisťovať servery. "Verím, že polícia tieto podozrenia vyšetrí a páchatelia budú v prípade dokázania viny potrestaní,” povedala ďalej Remišová.

Keď podľa jej slov pri nástupe do úradu povedala, že cieľom je skončiť eldorado v informatizácii a vyčistiť informatizáciu od firiem, ktoré dlhodobo parazitovali na štáte, myslela to ako vážny záväzok k občanom.

"Nebude to ľahký boj, v informatizácii sú obrovské záujmy a štát platí ročne za informatizáciu stovky miliónov eur. Som si vedomá, že stojíme proti silným záujmovým skupinám, ktoré tu dlhodobo mali zaručený zisk od štátu, no budem postupovať razantne a nekompromisne, aj keď očakávam nepríjemnosti pri fungovaní rôznych systémov,”  uviedla pre agentúru SITA vicepremiérka pre informatizáciu .

Remišová odmieta politizáciu nižších úrovní štátnej správy
Podpredsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová chce, aby prednostovia OÚ, ako aj šéfovia štátnych podnikov boli vyberaní v transparentných výberových konaniach. Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | TASR