Korčok rokoval s prezidentkou Zuzanou Čaputovou o zahraničnopolitických otázkach
09 | 06 | 2020 I TASR

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) a prezidentka Zuzana Čaputová dnes na spoločnom obede rokovali o zahraničnej politike. Šéf diplomacie o tom informoval na sociálnej sieti. Dodal, že už pri svojom menovaní požiadal hlavu štátu, aby s ňou mohol pravidelne konzultovať zahraničné témy.


„Pri mojom menovaní za ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR som poprosil pani prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby sme vzhľadom na jej úlohu v zahraničnej politike mali možnosť pravidelných konzultácií. A preto som veľmi rád, že sme práve dnes mohli na pracovnom obede prejsť celé spektrum zahraničnopolitických otázok.“ napísal minister.

Prezidentka po spoločnom obede uviedla, že s ministrom diskutovali o situácii vo svete a osobitne v Európe. „Európska únia pripravila bezprecedentný návrh finančnej pomoci, ktorá môže Slovensko aj ďalšie európske krajiny posunúť o generáciu ďalej. Rozprávali sme sa najmä o tom, ako najlepšie môžeme túto výzvu využiť a aké úlohy v tejto súvislosti pred nami ešte stoja,“ uviedla hlava štátu.

Slováci môžu cestovať do Chorvátska aj bez udania dôvodu
Pri vstupe na územie Chorvátska nie je potrebné sa preukázať testom na ochorenie Covid-19. Pri výstupe z Chorvátska cez Maďarsko sa však vyžaduje povolenie maďarskej polície. Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | SITA