Kollár: Koalícia by mala hovoriť o zmenách pri voľbe zo zahraničia
09 | 06 | 2020 I TASR

Slovenská vládna koalícia by mala hovoriť o tom, či Slovákom žijúcim v Českej republike umožní hlasovať v slovenských voľbách na zastupiteľských úradoch v ČR. Potvrdil to v utorok predseda Národnej rady SR Boris Kollár počas svojej prvej oficiálnej zahraničnej cesty v Prahe.


Štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus koncom mája naznačil, že možnosť voľby zo zahraničia by sa mohla rozšíriť o voľby na zastupiteľských úradoch, hoci v programe vlády sa píše o elektronickom hlasovaní. Momentálne môžu Slováci voliť zo zahraničia vo voľbách do Národnej rady SR, a to poštou.

Vláda sa v programovom vyhlásení zaviazala, že po zvážení bezpečnostných rizík zavedie popri klasickom hlasovaní aj elektronické hlasovanie vo voľbách, aby tak mohli slobodne voliť všetci občania SR bez ohľadu na to, kde v zahraničí sa v deň volieb nachádzajú.

Generálna prokuratúra potrebuje systémovú zmenu, nestačí nám len dolaďovanie, tvrdí Vetrák
Generálna prokuratúra (GP) SR potrebuje systémovú zmenu, nestačí nám len dolaďovanie. Vyhlásil to predseda ústavnoprávneho výboru Milan Vetrák (OĽaNO) počas utorkovej diskusie v pléne k novele upravujúcej spôsob výberu generálneho prokurátora.... Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | TASR