Guvernér Kentucky sľúbil uprednostniť bezplatnú zdravotnú starostlivosť pre Afroameričanov
09 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Guvernér štátu Kentucky Andy Beshear má v úmysle investovať do zabezpečenia, aby všetci africko-americkí obyvatelia štátu mali zdravotnú starostlivosť, informuje portál RT.


"Som presvedčený, že zdravotná starostlivosť je základným ľudským právom," uviedol demokrat Beshear v pondelok na tlačovej konferencii vo Frankforte, pričom dodal: "Je čas uprednostniť čierne a africko-americké komunity."

"Začneme sa snažiť pokryť zdravotnú staroslivosť pre 100 percent jednotlivcov v našich čiernych a africko-amerických komunitách," poznamenal Beshear.



Každý obyvateľ štátu Kentucky čiernej pleti by mal dostať „nejakú formu krytia,“ dodal Beshear. Aj keď si nie je istý, ako presne sa to dá dosiahnuť, tiež poznamenal, že má v úmysle rozšíriť program pre Medicare alebo Medicaid - federálne programy pre seniorov a chudobných - na tých, ktorí nemajú súkromné ​​zdravotné poistenie.

Zatiaľ čo socializovaná zdravotná starostlivosť nie je pre demokrata nič nové, Beshear je prvý, kto premení myšlienku univerzálnej zdravotnej starostlivosti na úroveň politiky rasových preferencií.



Keď sa protesty proti policajnému zabitiu Georgea Floyda v Minnesote rozšírili po USA a stali sa násilnými, celebrity a korporácie sa rozbehli, aby demonštrovali svoje postavenie v oblasti sociálnej spravodlivosti tým, že darovali peniaze spoločnosti Black Lives Matter a ďalším skupinám.

OSN by mala spustiť vyšetrovanie policajnej brutality v USA
Rodiny Georga Floyda a ďalších obetí, ktoré boli zabité orgánmi činnými v trestnom konaní sa pripojili k Americkej únie občianskych slobôd (ACLU) a stovkám ďalších aktivistických skupín, pričom naliehajú na Radu OSN pre ľudské práva, aby zvolala... Čítať ďalej
09 | 06 | 2020 | Marek Molnár