V kauze kontroverzných šekov Mariana Kotlebu vypovedal aj jeden z obdarovaných manželských párov
08 | 06 | 2020 I TASR

V kauze kontroverzných šekov predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu vypovedali v pondelok aj manželia Koleňovci.


Na mnohé okolnosti odovzdávania šekov sa nepamätali, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Tomáš Honz ich preto vyzýval na odstraňovanie rozporov. Marián Koleň vyšetrovateľovi uviedol, že sa na podujatí oslavoval vznik prvej Slovenskej republiky, čiže vojnového Slovenského štátu.

"Svedkovia povedali to, že im peniaze veľmi pomohli," reagoval Kotleba. Ich slová podľa neho potvrdzujú charitatívny charakter akcie. Na margo toho, že sa mal na odovzdávaní šekov oslavovať Slovenský vojnový štát, Kotleba reagoval s tým, že to bol deň osláv slovenskej štátnosti. "Každý národ si ctí vlastnú štátnosť," doplnil predseda ĽSNS.

Pellegrini: OĽaNO zháňa prednostov okresných úradov na ulici
"Je to výsmech a napľutie do tváre ich voličov," zdôraznil Peter Pellegrini v súvislosti s konaním OĽaNO, ktoré chce napriek sľubom o transparentných výberových konaniach obsadiť všetky posty prednostov okresných úradov svojimi... Čítať ďalej
08 | 06 | 2020 | Peter Haluza


"My sme z toho nemali pocit, že by sa tam dialo niečo zlé," povedala Silvia Koleňová. Dar 1488 eur poslúžil na kúpu auta pre jej telesne hendikepované deti. V pondelok dopoludnia na pojednávaní Kotleba podal voči samosudkyni Špecializovaného trestného súdu Ružene Sabovej aj námietku zaujatosti. Odmietla ju, načo Kotleba podal sťažnosť, o ktorej by mal rozhodnúť Najvyšší súd SR.

Predseda ĽSNS sa mal podľa prokurátora trestného činu dopustiť, keď odovzdal v roku 2017 trom rodinám finančný dar prostredníctvom symbolických šekov vystavených na sumu 1488 eur. Tie považujú obžaloba aj viacerí znalci, ktorí na súde vypovedali, za neonacistickú šifru.

HOAX: Mapa neukazovala satelitné snímky emisií oxidu siričitého
Mapa, ktorá mala údajne ukazovať zvýšenú hladinu oxidu siričitého, bola doplnená tvrdením, že má ísť o dôkaz zvýšeného množstva kremácií tiel a zdravotníckeho odpadu. Čítať ďalej
08 | 06 | 2020 | TASR