Policajti v Bratislave strieľali po unikajúcom vodičovi

Auto v Bratislave unikalo pred policajtmi po chodníku, potom zistili, že vodič má nastúpiť na výkon väzby, má zákaz šoférovať a v aute mal omamné látky.


Informuje o tom bratislavská polícia na sociálnej sieti. V nedeľu (7. 6.) večer policajtov vyslali preveriť oznámenie na parkovisku na Majerníkovej ulici v Bratislave IV.

Vodič vychádzajúci z parkoviska, ktorý policajnú hliadku spozoroval, strhol riadenie na chodník a z miesta začal unikať po chodníku v smere do mesta. "Policajti vodiča prostredníctvom megafónu vyzývali na zastavenie, avšak na opakované výzvy nereagoval a ohrozoval nielen chodcov, ale aj iných účastníkov cestnej premávky svojou nebezpečnou jazdou," konštatovali policajti.

"Počas prenasledovania tohto vozidla jeho vodič poškodil aj dopravné značenie," dodali.

AKTUÁLNE: Na diaľnici D1 pri Zamarovciach sa automobil prevrátil na strechu
Diaľnica D1 je momentálne pre nehodu pri Zamarovciach prejazdná len v jednom jazdnom pruhu. Čítať ďalej
08 | 06 | 2020 | TASR


Policajti počas prenasledovania v zmysle zákona vystrelili varovný výstrel do vzduchu, na ktorý vodič nereagoval a unikal aj naďalej. Druhým výstrelom zasiahli a poškodili unikajúce vozidlo. Po jeho zastavení zistili, že na 48-ročného vodiča bol vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody, má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá a zároveň mal pri sebe omamné a psychotropné látky.

Vodiča aj 27-ročnú spolujazdkyňu policajti obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na policajné oddelenie. Pri udalosti sa nikto nezranil. Prípad vyšetrujú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV.

KAUZA: Za kampaň na sčítanie obyvateľov a domov zaplatíme státisíce eur
Len projekt kampane na sčítanie obyvateľov bude stáť cez 300 tisíc eur, ďalšie štátne peniaze pôjdu na výrobu reklám. Čítať ďalej
08 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA