KAUZA: Za kampaň na sčítanie obyvateľov a domov zaplatíme státisíce eur
08 | 06 | 2020 I Peter Haluza, SITA

Len projekt kampane na sčítanie obyvateľov bude stáť cez 300 tisíc eur, ďalšie štátne peniaze pôjdu na výrobu reklám.


Za projekt propagačnej kampane na budúcoročné sčítanie obyvateľov, domov a bytov vynaloží Štatistický úrad (ŠÚ) SR 306 883 eur bez DPH. Zákazku získala spoločnosť Mayer/McCann-Erickson, s.r.o. Firma dostala zákazku na základe rokovacieho konania bez predbežného zverejnenia, čo je jeden z najmenej transparentných typov verejnej súťaže.

„Je potrebné zdôrazniť, že predmetom tejto zákazky nie je produkcia audio a video spotov, tlačové služby a ani nákup médií,“ uvádza sa vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Tieto služby budú predmetom ďalších osobitných verejných obstarávaní, takže budú stáť ďalšie peniaze. Podkladom pre ich zadanie však bude práve projekt firmy Mayer/McCann-Erickson, ktorá bude mať na starosti aj dohľad nad realizátorom projektu.

ŠÚ začal s elektronickým sčítaním domov a bytov na Slovensku v júni a ukončené by malo byť 12. februára 2021. Následne má začať sčítanie obyvateľstva, ktoré potrvá do 31. marca. Cieľom prvej fázy projektu Sčítania obyvateľov, domov a bytov 2021 je získanie dát o stave a kvalite bývania.

„Prvýkrát v histórii sa sčítanie domov a bytov realizuje plne elektronicky a súčasne bez záťaže obyvateľov. A rovnako prvýkrát sa maximálne využijú už existujúce databázy informácií,“ uviedol predseda úradu Alexander Ballek.

Ceny benzínov sa výrazne zvýšili, analytička predpokladá ďalšie zdražovanie na slovenských pumpách
Ceny benzínov na našich čerpacích staniciach minulý týždeň výraznejšie vzrástli, čo sa stalo prvýkrát od začiatku marca. Odvtedy totiž ceny na našich pumpách skoro stále klesali, len v posledných týždňoch zaznamenali stagnáciu alebo nepatrný rast o... Čítať ďalej
07 | 06 | 2020 | SITA