Elon Musk žiada, aby sa Amazon rozdelil: „Monopoly sú zlé!“
05 | 06 | 2020 I Mário Martinka

Generálny riaditeľ Tesly a SpaceX, Elon Musk žiada, aby sa Amazon rozdelil. „Je čas rozobrať Amazon. Monopoly sú zlé! “ tweetoval.


Thehill.com píše, že Muskov tweet bol reakciou na bývalého novinára časopisu New York Times, Alexa Berensona, ktorý tweetoval snímku svojej obrazovky, z ktorej vyplýva, že jeho pripravovaná kniha o COVID-19 nespĺňa pokyny na predaj v spoločnosti Amazon.

Amazon neskôr uviedol, že predmetná kniha bola chybne zablokovaná a je teraz k dispozícii v edícii e-reader pre Amazon Kindle. Amazon uviedol, že dostupnosť knihy sa nezmenila kvôli Muskovmu tweetu. Musk aj Berenson sú silnými kritikmi opatrení, ktoré súvisia s koronavírusom.

Berenson naznačil, že riziká vážnych chorôb alebo úmrtí sú oveľa nižšie ako sa uvádza a to hlavne ak ide o mladších ľudí. Musk hrozil, že presunie svoju továreň Tesla z Kalifornie, ak mu guvernér nedovolí pokračovať vo výrobe.

Ministerstvo spravodlivosti v júli 2019 vyhlásilo, že podnikne protimonopolné preskúmanie technologických spoločností. V septembri si Legislatívna komisia vyžiadala dokumenty od Amazonu, Applu, Facebooku a aj od spoločnosti, Alphabet - materskej spoločnosti Googlu.

Spoločnosť Google čelí 5 miliardovej žalobe za sledovanie „súkromného“ používania internetu
Spoločnosť Google bola v utorok zažalovaná skupinou, ktorá obvinila internetového giganta z toho, že nezákonne narušil súkromie miliónov používateľov tým, že sledoval ich používanie internetu prostredníctvom prehliadačov, ktoré boli nastavené v... Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | Mário Martinka