Narkoman a drogový díler. Mazurekove tvrdenia o Trubanovi boli len kampaň, tvrdí polícia
04 | 06 | 2020 I Peter Haluza

"Úžerník, zlodej, daňový podvodník, fašista, mafián, úchyl"... Takto sa častovali politickí súperi pred voľbami. Polícia v tom vidí len tvrdšiu kampaň.


Vyšetrovateľ nevidí dôvod na začatie trestného stíhania Miana Mazureka za jeho výroky v Dobšinej začiatkom februára tohto roka. „Pán narkoman a drogový díler Truban bol tu v osade a rozprával sa s vajdom a ponúkal mu 15 eur za jedného osadníka,“ povedal vtedy Mazurek.

Podľa uznesenia vyšetrovateľa však treba v tomto prípade prihliadať na skutočnosť, že Mazurek o lídrovi PS Michalovi Trubanovi hovoril v čase predvolebnej kampane, kedy je slovník tvrdší, informujú Aktuality.sk. Mazurek navyše podľa polície vychádzal len z medializovaných informácií.

Zároveň však vyšetrovateľ priznal, že kandidát ĽSNS ich zjavne úmyselne vytrhol z kontextu a doplnil o veľmi tvrdú subjektívnu kritiku. Podľa polície to ale bolo v súlade so zákonom.

Uznesenie, ktoré majú Aktuality.sk k dispozícii, ďalej pripomína, že viacerí politici sa pred voľbami častovali aj ďalšími nelichotivými vyjadreniami. „Napríklad úžerník, zlodej, daňový podvodník, fašista, mafián, úchyl,“ vymenoval v ňom vyšetrovateľ.

Truban bude kandidovať na predsedu Progresívneho Slovenska
Doterajší predseda mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Truban bude kandidovať na tento post, hoci pôvodne avizoval, že tak neurobí. Oznámil to na sociálnej sieti. Čítať ďalej
15 | 05 | 2020 | TASR