Na udržanie pracovných miest v škôlkach dá vláda 66 miliónov eur
04 | 06 | 2020 I SITA

Príspevok škôlkam bude poskytovať miestne príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.


Vláda dnes schválila návrh podmienok na podporu udržania zamestnanosti v materských školách v súvislosti s mimoriadnou situáciou. Predpokladaný celkový objem peňazí predstavuje na obdobie trvania mimoriadnej situácie sumu 66,39 milióna eur. Ide o obdobie od marca do júna 2020.

Financovaný bude zo zdrojov Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Ľudské zdroje na rok 2014 – 2020. Návrh bude spolufinancovaný zo štátneho rozpočtu.

Cieľom tohto návrhu je podpora materských škôl v čase vyhlásenia mimoriadnej situácie poskytnutím príspevku zamestnancom materských škôl. Príspevok bude chápaný ako úhrada príspevku na mzdu zamestnanca vo výške 80 percent jeho hrubej mesačnej mzdy, najviac vo výške 1 100 eur a úhradu náhrady mzdy zamestnanca vo výške 80 percent jeho priemerného zárobku, najviac vo výške 1 100 eur.

Príspevok bude poskytovať miestne príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, v ktorého územnom obvode zriaďovateľ a zamestnávateľ majú pracovné miesta. Avšak môže to byť aj iný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny určený Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny.

Ministri schválili pomoc podnikateľom s platením nájmov
Majitelia obchodov či reštaurácií, ktorí museli pre aktuálnu koronakrízu zatvoriť alebo významne obmedziť svoju činnosť, sa dočkajú pomoci štátu pri platení nájomného. Čítať ďalej
04 | 06 | 2020 | SITA