Marian K. žiada v kauze zmeniek o prepustenie z väzby
04 | 06 | 2020 I SITA

Najvyšší súd bude o žiadosti o prepustenie Mariana K. z väzby rozhodovať v stredu 10. júna.


Obžalovaný podnikateľ Marian K. žiada v kauze televíznych zmeniek prepustenie z väzby. Informáciu Denníka N pre agentúru SITA potvrdila hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová. „Najvyšší súd bude o predmetnej žiadosti rozhodovať v stredu 10. júna na neverejnom zasadnutí,“ povedala.

V kauze falšovania miliónových zmeniek senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo februári uznal podnikateľa Mariana K. a exriaditeľa TV Markíza Pavla R. za vinných. Zároveň obom vymeral tresty vo výške 19 rokov väzenia. Marian K. má tiež zaplatiť pokutu 10-tisíc eur.

Súd tak uznal argumenty obžaloby, že zmenky v hodnote 69 miliónov eur, ktorých vyplatenia sa v občianskoprávnom konaní na súde domáhal Marian K. voči Pavlovi R. a spoločnosti Markíza Slovakia, nepochádzajú z roku 2000, ako tvrdili obžalovaní a boli teda sfalšované.

Dvojica sa proti verdiktu odvolala, vec teda prešla do pôsobnosti odvolacieho Najvyššieho súdu SR. Marian K. ktorý je stíhaný aj pre vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka je vo väzbe práve vo veci televíznych zmeniek.

Fico: Smer-SD potrebuje zmeny a ja som na ne pripravený
Strana Smer-SD potrebuje zmeny a jej predseda Robert Fico je podľa svojich slov na tieto zmeny pripravený. Čítať ďalej
04 | 06 | 2020 | TASR