Za utorok pribudli tri pozitívne prípady ochorenia Covid-19
03 | 06 | 2020 I SITA

Za utorok pribudli tri pozitívne prípady ochorenia Covid-19. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk. Počet ľudí s potvrdeným koronavírusom tak na Slovensku stúpol na 1 525.


V utorok sa urobilo vyše 2 300 testov, laboratóriá spolu otestovali už takmer 182-tisíc vzoriek. Vyliečili sa ďalší traja pacienti. Počet ľudí, ktorí prekonali koronavírus, tak dosiahol číslo 1 375. Chorobe nepodľahla žiadna ďalšia osoba, spolu zomrelo 28 ľudí s pozitívnym testom na Covid-19. Na Slovensku tak stále zostáva 122 aktívnych prípadov.

Ako informoval permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, počet hospitalizovaných pacientov stúpol o štyroch, aktuálne je ich 42. Z tohto počtu u troch pacientov bolo ochorenie Covid-19 potvrdené.

Žiadny pacient nie je na jednotke intenzívnej starostlivosti a nikto nepotrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. Kĺzavý medián zostáva na hodnote nula. V utorok zachytené pozitívne prípady boli z Košického, Prešovského a Nitrianskeho kraja.

Týždňová dovolenka na Slovensku vyjde rodinu v priemere 1 300 eur
Tohtoročná dovolenka na Slovensku bude stáť priemernú štvorčlennú rodinu s dvoma deťmi zhruba 1300 eur. Vyplýva to z prepočtov Slovenskej sporiteľne na základe priemerných cien uvádzaných Štatistickým úradom SR. Najväčšie náklady sú na ubytovanie,... Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | SITA