Streľba policajtov na útočníka, pri ktorej zranili 15-ročné dievča, bola podľa inšpekcie oprávnená
03 | 06 | 2020 I SITA

Vyšetrovateľka policajnej inšpekcie zastavila trestné stíhanie v prípade policajnej streľby na útočníka, pri ktorej bolo zranené aj okoloidúce dievča.


Ako ďalej agentúru SITA informovala Petra Friese z tlačového odboru rezortu vnútra, služobný zákrok, ktorý sa uskutočnil na bratislavskej Obchodnej ulici v máji minulého roku, bol na základe vyšetrovania vykonaný v súlade so zákonom a policajti postupovali v tomto prípade správne. S rozhodnutím vyšetrovateľky sa stotožnil aj dozorujúci prokurátor.

Pri incidente, ktorý sa odohral koncom mája 2019, napadol Martin H. zamestnanca bezpečnostnej služby Finančnej správy SR a ozbrojený nožom sa začal pohybovať po centre Bratislavy. „Vyhrážal sa okoloidúcim ľuďom, vrátane tých, ktorí ho prenasledovali a natáčali si ho na mobil," uviedla vtedy polícia. Muž sa s nožom v ruke vyhrážal aj policajnej hliadke, ktorá ho na Obchodnej ulici konfrontovala.

Za smrť bábätka v Nových Zámkoch polícia obvinila otca
Otrasný prípad smrti 8-mesačného dieťaťa polícia vyšetruje ako trestný čin usmrtenia. Čítať ďalej
30 | 05 | 2020 | Peter Haluza


„Bol nebezpečný pre svoje okolie a samotných policajtov, a preto hliadka použila služobnú zbraň," informovala polícia s tým, že muža následne postrelili. Postrelený sa potom sám bodol do brucha. Pri zákroku policajtov bolo zranené aj 15-ročné dievča.

Pokiaľ ide o útočníka, polícia ukončila v lete minulého roku vyšetrovanie návrhom na zastavenie trestného stíhania. Dôvodom bolo, že Martin H. nebol v čase činu pre nepríčetnosť trestne zodpovedný. Vyšetrovateľ preto pre neho navrhol nariadenie výkonu ochranného liečenia.

Na policajta zaútočila žena s mäsiarskym nožom, zastrelili ju
Policajti v meste Temple Terrace v americkom štáte Florida zastrelili v piatok ženu, ktorá na jedného z nich zaútočila mäsiarskym nožom. Informovala o tom v sobotu agentúra AP. Čítať ďalej
30 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR