Kollár otvoril ôsmu schôdzu. Poslancov čaká diskusia o pravidlách voľby šéfa prokuratúry
03 | 06 | 2020 I SITA

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) otvoril ôsmu schôdzu Národnej rady SR (NR SR), na ktorej poslanci prerokujú novelu zákona upravujúcu voľbu kandidáta na post generálneho prokurátora. V pléne sa prezentovalo 95 poslancov, takže je uznášaniaschopné.


Členovia zákonodarného orgánu rozhodnú tiež o tom, či budú môcť kolektívne orgány športových organizácií v čase krízovej situácie hlasovať v listinnej či elektronickej podobe. V piatok 5. júna o 9:00 vystúpi v pléne so správou o stave Slovenskej republiky prezidentka Zuzana Čaputová.

Plénum rozhodlo, že nebude na aktuálnej schôdzi rokovať o poslaneckej novele Zákonníka práce, ktorá má zakázať nedeľný predaj v maloobchode. O presunutie novely na ďalšiu schôdzu požiadal jej predkladateľ Ján Podmanický (nezaradený). Podľa neho sa má vytvoriť priestor na rokovanie o možnej podpore návrhu zákona. Poslanci sa aj tak budú na schôdzi zaoberať zákazom nedeľného predaja, pretože podobný návrh zákona predložili poslanci strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

Nezaradený poslanec Štefan Kuffa neuspel v pléne s návrhom vypustiť z programu schôdze bod, ktorý sa týka predĺženia misie slovenských vojakov v rámci operácie NATO predsunutá prítomnosť v Pobaltí. Kuffa svoj návrh zdôvodnil tým, že Rusko nie je bezpečnostnou hrozbou, ale významným hospodárskym partnerom SR. Poslanci neschválili ani jeho návrh na zrušenie núdzového stavu a mimoriadnej situácie v súvislosti pandémiou koronavírusu.

P. Pellegrini je bližšie k odchodu zo Smeru-SD, rozhodnutie oznámi čoskoro
"Bolo by asi spravodlivejšie povedať neškoďme si a poďme každý vlastnou cestou," povedal Pelegrini. Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | TASR