Ficovi nemal pred novinármi rúško, hrozí mu pokuta až 1 659 eur
03 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Fico, Gröhling, Matovič. Tí všetci sa objavili bez rúška na tvári.


Minulý týždeň v utorok (26. mája) vystúpil Robert Fico na tlačovej besede bez rúška. Keď ho na to novinári upozornili, povedal: "Dajte mi meter, som dva metre od vás. Nahláste ma na políciu, dajte mi putá a zatvorte ma.  ... Myslím si, že by sme sa mali aj trochu spamätať, pretože robíme veľkú bublinu z niečoho, čo tak celkom nie je".

Aktuálne predsedovi Smeru za jeho konanie hrozí pokuta až 1 659 eur, upozornil portál tvnoviny.sk, pričom jeho priestupkom by sa mal zaoberať okresný úrad.

„Podľa zákona o priestupkoch sa objasňovanie priestupkov koná na základe vlastného zistenia príslušného orgánu alebo na základe oznámenia. V tomto konkrétnom prípade môže okresný úrad konať z úradnej povinnosti. Buď v skrátenom (rozkaznom) konaní, môže tiež nariadiť ústne pojednávanie," napísal v reakcii pre tvnoviny.sk tlačový odbor.

Rúško nemal vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti Boris Kollár, ani premiér Igor Matovič pri obsluhovaní čašníka na úrade vlády. Ďalším politikom, ktorý na túto povinosť zabudol, bol aj minister školstva Branislav Gröhling, ktorý za sa to sa ospravedlnil a prispel do Fondu vzájomnej pomoci.

Od stredy sa zmierňuje nosenie rúšok na verejnosti
Športové podujatia s divákmi za jasne stanovených podmienok, šachovnicové sedenie v divadlách, kinách či zmiernenie pravidiel povinného nosenia rúšok v exteriéri. Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR