V nedeľu pribudol jeden prípad nákazy koronavírusom
01 | 06 | 2020 I SITA

Na Slovensku v nedeľu pribudol jeden prípad nákazy koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.


Celkovo tak máme 1 522 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie Covid-19. Laboratóriá v nedeľu urobili 274 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je tak už takmer 173-tisíc.

Ochorenie prekonali ďalší dvaja ľudia, spolu sa vyliečilo už 1 368 osôb. Nepribudlo žiadne ďalšie úmrtie pacienta s pozitívnym testom na Covid-19. Stále tak evidujeme 28 úmrtí osôb pozitívne testovaných na toto ochorenie. Na Slovensku je aktuálne 126 aktívnych prípadov.

Ako informoval permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, počet hospitalizovaných pacientov v nedeľu stúpol na 48. Z toho majú ochorenie Covid-19 potvrdené štyria ľudia. Na jednotke intenzívnej starostlivosti ani umelej pľúcnej ventilácii stále nie je žiadny pacient. Kĺzavý medián má stále hodnotu nula. V nedeľu zachytený prípad bol z Prešovského kraja.

Dnes sa do škôl po troch mesiacoch vracajú žiaci
Brány základných škôl sa v pondelok opäť otvoria. Do škôl sa vrátia žiaci, ktorí navštevujú prvý až piaty ročník. Čítať ďalej
01 | 06 | 2020