Prokurátor ÚŠP sa bude zaoberať sťažnosťami obvinených v rámci akcie Dobytkár
01 | 06 | 2020 I TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa bude zaoberať sťažnosťami obvinených, zadržaných v rámci policajnej akcie Dobytkár.


Sťažnosti podali aj bývalý riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Juraj K. a finančník Martin K., ktorí sú vo väzbe. "Vyšetrovateľ predložil prokurátorovi ÚŠP vyšetrovací spis spolu so sťažnosťami piatich fyzických osôb a jednej právnickej osoby proti uzneseniu o vznesení obvinenia, o ktorých prokurátor rozhodne," uviedla pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

O väzobnom stíhaní Juraja K. a Martina K. rozhodol Najvyšší súd (NS) SR 14. mája. Súd zamietol sťažnosti obvinených voči aprílovému rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku ako nedôvodné. Stíhaní sú pre pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spolupáchateľstvom. NS SR neprijal písomný sľub Martina K. a neprijal ani peňažnú záruku vo výške 200.000 eur.

Obvinení v Kičurovej kauze nevedia vysvetliť, ako sa do obálky zmestilo 175-tisíc eur
Bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) mal zarobiť na úplatkoch od podnikateľa Miroslava Solavu celkovo 220-tisíc eur. Solava zároveň tvrdí, že Kičura mu mal osobne priniesť 175-tisíc eur v stoeurových bankovkách. Súd nerozumie, ako sa... Čítať ďalej
01 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok


Dvojicu zadržali 22. apríla v rámci pokračujúcej policajnej akcie Dobytkár. Počas nej zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v ostatných týždňoch viacero ľudí pre korupčné trestné činy a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. Celková výška prijatých úplatkov zo strany Juraja K. a Martina K. predstavuje podľa polície sumu vo výške 924.000 eur.

Koncom mája polícia na sociálnej sieti informovala, že v akcii Dobytkár sa našli ďalšie úplatky. V tomto prípade predstavujú prípadné prijaté úplatky sumu vo výške 1.840.000 eur. Vyšetrovateľ NAKA rozšíril obvinenie proti piatim fyzickým a trom právnickým osobám za korupčnú trestnú činnosť v súbehu s legalizáciou príjmu z trestnej činnosti.

Bezplatná vlaková preprava pre deti, žiakov a študentov je opäť obnovená
Bezplatná železničná preprava pre detí, žiakov a študentov je po dvoch mesiacoch od pondelka opäť obnovená. Čítať ďalej
01 | 06 | 2020 | SITA