Lekári sa vzbúrili proti Krajčího rozhodnutiu. Nesúhlasia s odvolaním šéfa nemocnice
01 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) vo štvrtok odvolal riaditeľa Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) Ladislava Kuželu. 186 lekárov a ďalších zamestnancov nemocnice však s jeho odvolaním nesúhlasí a proti rozhodnutiu ministra spísali petíciu.


„Nedostali sme žiadne vysvetlenie a bolo nám povedané, že zajtra už ani nemusíme chodiť do práce,“ povedal Kužela s tým, že rozhodnutie ministra prišlo z minúty na minútu a bez odôvodnenia. Krajčí argumentuje rekordným zadlžením nemocníc a tým, že vedenie NÚDCH uňho stratilo dôveru, píše denník Plus Jeden Deň.


„Ako minister zdravotníctva mám právo pracovať na kľúčových pozíciách s ľuďmi, ktorým dôverujem," povedal na margo odvolania šéfa nemocnice minister. Kužela však slovám Krajčího oponuje a tvrdí, že minister sa s ním od nástupu do funkcie nestretol a nič mu nevyčítal.


Kužela bol vo vedení nemocnice sedem rokov, po ktorých by ho mal vo funkcii nahradiť vyštudovaný lesník Peter Magát, informuje Plus Jeden Deň. So zmenami vo vedení však nesúhlasí zdravotnícky personál nemocnice, podľa ktorého sa ústav za posledné roky vyšplhal v hodnotení nemocníc na druhé miesto.


„My, zamestnanci Národného ústavu detských chorôb nesúhlasíme s odvolaním našej rady riaditeľov na čele s generálnym riaditeľom doc. MUDr. Ladislavom Kuželom,“ píšu v petícii zdravotníci. Zároveň dodávajú, že sa nechystajú vstúpiť do štrajku. 


Kvietikovcov s cirkvou spája biznis. Jedna z cirkevných firiem skončila v daňovom raji
Firma Martina Kvietika, ktorý sa momentálne nachádza vo vyšetrovacej väzbe pre podozrenie z brania úplatkov v kauze Dobytkár, mala mať záujmy na pochybnom predaji pozemkov, ktoré predtým patrili cirkvi. Kvietikovci a banskobystrické biskupstvo však... Čítať ďalej
01 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok