"Vešiate homosexuálov a kameňujete ženy", uviedol Pompeo v odpovedi na Zarífov príspevok
31 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Mike Pompeo si na Twitteri vymenil názory s iránskym ministrom zahraničných vecí Mohammadom Džavádom Zarífom po tom, čo okomentoval brutálne nepokoje v USA, informuje portál RT.


„Niektorí si nemyslia, že životy Afroameričanov sú dôležité,“ napísal Zaríf na Twtitteri a dodal, že „tí z nás, ktorí si to myslia, už vedú vojnu proti rasizmu po celom svete dlhšiu dobu". Najvyšší iránsky predstaviteľ komentoval chaos, ktorý je teraz v USA kvôli zabitiu Afroameričana Georga Floyda.

"Je čas, aby svet bojoval proti rasizmu", vyhlásil Zaríf. Jeho príspevok zahŕňal aj prepísanie predchádzajúceho vyhlásenia ministra zahraničných vecí USA Mikea Pompea, v ktorom obvinil Irán z údajného „premrhania zdrojov občanov“ a „zbytočnej taktiky potlačenia protestujúcich“.

Zaríf vo svojom vyhlásení nahradil slová "Irán" a "iránskej" slovami "USA" a "americkej". Zrejme využil príspevok v súvislosti s tým, čo sa teraz deje v Spojených štátoch.



Zarífov príspevok sa objavil na Pompeovom Twitteri o niekoľko hodín neskôr, ale reakcia vedúceho štátneho ministerstva bola nezvyčajne krátka. "Vy vešiate homosexuálov, kameňujete ženy a vyhladzujete Židov," napísal Pompeo.



Iránske ministerstvo zahraničných vecí je známe tým, že sa "doťahuje" so štátnym tajomníkom USA Mikom Pompeom. Začiatkom marca vydali obrázok, ktorý vyzval na ukončenie „napomáhaniu vojnovým zločinom“ a taktiež ukončenie „nemorálnych a nezákonných sankcií USA“.

Na obrázku sa nachádzalo slovo "sanction" (sankcia), pričom písmeno „O“ bolo štylizované ako koronavírus a za ním sa skrývala silueta Mikea Pompea. Neortodoxná správa prišla po tom, ako hlavný diplomat USA obvinil Teherán za závažnosť šírenia Covid-19 v krajine.

Twitter


Obchodná vojna znižuje trhovú hodnotu amerických spoločností o 1,7 bilióna dolárov
Americká obchodná vojna s Čínou znížila trhovú hodnotu amerických spoločností o 1,7 bilióna dolárov, píše agentúra South China Morning Post s odvolaním sa na správu Federálnej rezervnej banky v New Yorku. Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič