Štyria dopravcovia posilnia od pondelka prímestskú autobusovú dopravu v Prešovskom kraj
31 | 05 | 2020 I SITA

Od pondelka 1. júna dochádza k posilneniu liniek v prímestskej autobusovej doprave v Prešovskom kraji. Dôvodom je návrat detí do škôl. Autobusy tak budú posilnené prevažne ráno a popoludní v čase presunu detí do a zo škôl.


Ako ale upozornila Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK), nepôjde o zavedenie klasického školského režimu, keďže žiaci druhého stupňa a stredoškoláci sa do škôl už tento školský rok pravdepodobne nevrátia.

„Zmluvní dopravcovia PSK - SAD Prešov, SAD Humenné, SAD Poprad a BUS Karpaty, pripravili posilové spoje na základe požiadaviek obcí a riaditeľov škôl a škôlok. Zmeny majú dopravcovia zverejnené na svojich webových stránkach, ktoré odporúča cestujúcim župa sledovať. Aktuálne prebieha prenos dát aj na stránku www.cp.sk,“ informovala Heilová.

Z Fondu vzájomnej pomoci, ktorý pred dvomi mesiacmi ohlásil Matovič, sa ešte nevyplatilo ani euro
Z Fondu vzájomnej pomoci, ktorého vznik ohlásil na začiatku apríla tohto roka premiér Igor Matovič (OĽaNO) spoločne s koaličnými partnermi, sa ešte nikomu nevyplatilo ani euro. Podľa Úradu vlády SR (ÚV SR) by výsledný systém fungovania mal byť... Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | SITA