Na Slovensku vo štvrtok nepribudol žiadny prípad nákazy koronavírusom
29 | 05 | 2020 I SITA

Kĺzavý medián klesol na hodnotu nula.


Vo štvrtok na ochorenie Covid-19 otestovali takmer 1 850 ľudí, opäť nebol žiadny test pozitívny. Na webe covid-19.nczisk.sk o tom informovalo Národné centrum zdravotníckych informácií. Na Slovensku je tak stále 1 520 pozitívne testovaných ľudí na toto ochorenie.

Laboratóriá doteraz otestovali takmer 168-tisíc vzoriek. Chorobe trinásty deň nepodľahol žiadny pacient. Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na Covid-19 tak zostáva na 28. Z ochorenia sa zotavilo ďalších šesť ľudí, spolu je už 1 338 vyliečených pacientov. Na Slovensku tak zostáva 154 aktívnych prípadov.

Permanentný krízový štáb informoval na korona.gov.sk, že počet hospitalizovaných pacientov klesol na 59. Z toho u šiestich ľudí bolo ochorenie potvrdené. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti nie je žiadna osoba, umelú pľúcnu ventiláciu pätnásty deň nepotrebuje žiadny pacient. Kĺzavý medián klesol na hodnotu nula.

Podľa novej štúdie je takmer štvrtina Rusov presvedčená, že koronavírus je vymyslený
Podľa štatistiky, ktorú vo štvrtok uverejnila Moskovská vysoká škola ekonómie (HSE), si viac ako 23% obyvateľov Ruska myslí, že epidémia je vymyslená a hrozba koronavírusu nie je skutočná, informuje portál RT. Čítať ďalej
29 | 05 | 2020 | Marek Molnár