Ľuboš Blaha pochválil Petra Pellegriniho
29 | 05 | 2020 I Peter Haluza

Slovensko už podľa poslanca Smeru-SD Ľuboša Blahu nečelí koronakríze, ale igorokríze.


"Vypočul som si dnešnú
Podpredseda Smeru-SD nechce brať Ficovi zásluhy na vybudovaní a vedení strany
Podpredseda opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) a Národnej rady SR (NR SR) Peter Pellegrini nechce brať šéfovi Smeru-SD Robertovi Ficovi zásluhy na tom, že vybudoval a 20 rokov viedol „najsilnejšiu sociálnodemokratickú stranu na... Čítať ďalej
28 | 05 | 2020 | SITA
Petra Pellegriniho a som úprimne rád, že dnes zvolil ďaleko zmierlivejší tón. Chápem to ako signál, že nechce rozbíjať stranu Smer, čo je kľúčové. A rovnako ma teší, že odlišné názory na budúcnosť ľavice chce riešiť na straníckych fórach a nie pred kamerami - to je dôležitý posun," napísal vo štvrtok na sociálnej sieti poslanec Smeru Ľuboš Blaha.

Blaha podľa svojho statusu súhlasí s Pellegrinim v tom, že vláda Igora Matoviča absolútne zlyháva v ekonomickej oblasti a "rúti sa na nás katastrofa". Aj napriek podpore Pellegriniho stanovísk Blaha tvrdí, že Smer musí ísť doľava - na čele s Robertom Ficom.

V. Mečiar: Koalícia vydrží maximálne dva roky, Fico už svoj čas premeškal
Bývalý predseda HZDS Vladimír Mečiar si myslí, že Peter Pellegrini má v súboji o predsednícky post v Smere väčšiu podporu u ľudí. Najväčšie zásluhy v boji s koronavírusom pripisuje Mečiar odborníkom a Matovičova vláda podľa neho urobila len to, že... Čítať ďalej
29 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok


Veľkú časť statusu venuje poslanec Smeru-SD ekonomike. Podľa neho sme svedkami ťažkého prepadu ekonomiky, sociálnej devastácie a obrovskej nezamestnanosti. "... - a čo robí Matovič? Vypisuje infantilné statusíky, ďalej terorizuje ľudí a straší núdzovým stavom, aby zabránil protestom a demonštráciám proti svojej vláde. Slovensko už nečelí koronakríze, ale igorokríze," píše Blaha.

Podľa neho musí nastať veľké prerozdelenie bohatstva a na krízu nesmú doplácať tí slabí, kým banky, korporácie a reťazce budú počítať svoje miliónové zisky. "Je choré, ak tu veľkí biznismeni vyplakávajú a nevedia si odkrojiť zo svojich miliónových ziskov, no chcú, aby si ľudia odkrajovali zo svojich niekoľkostoeurových výplat - toto musí skončiť. Teraz je ten ideálny čas," zdôrazňuje Ľ. Blaha.

Preto je podľa neho nevyhnutné dramaticky zvýšiť dane pre najbohatších a naopak, znížiť ich pre chudobnejších. Svoj návrh zdôvodňuje tým, že progresívne dane majú v tých najúspešnejších štátoch na svete.

V porovnaní s B. Kollárom by mohol byť Ľ. Blaha aj generálny tajomník OSN, tvrdí Fico
„Ak porovnám intelekt a pripravenosť Ľuboša Blahu a Matoviča, to ako keby som porovnával Orbis pictus od Komenského s Matovičovými Trnavskými novinami," vyhlásil Robert Fico. Čítať ďalej
13 | 05 | 2020 | Peter Haluza


"Toto je ideálny čas tlačiť na zmenu pomeru medzi ziskami a odmenou za prácu - posilniť odbory a zdvíhať minimálnu mzdu. Je najvyšší čas prestať sa spoliehať na nadnárodné korporácie, ktoré svoj zisk aj tak vyťahujú zo Slovenska do domovských krajín," apeluje poslanec Smeru.

Štát podľa neho musí kľúčové sektory ekonomiky dostať pod svoju kontrolu a podporiť domácich malých a stredných podnikateľov. "Kľúčovú úlohu musí zohrať štát, nielen ako regulátor, ale aj ako vlastník, musíme zvažovať vytvorenie národných a družstevných bánk a sporiteľní, musíme viac plánovať a vrátiť štátu silné miesto v ekonomike. Inak krízu neprežijeme," konštatuje Ľ. Blaha.

Podľa Smeru-SD koalícia porušila dohodu. Blaha ostáva kandidátom strany na post predsedu ľudskoprávneho výboru
Vládna koalícia porušila dohodu o prerozdelení parlamentných výborov medzi koalíciou a opozíciou. Kandidátom na predsedu ľudskoprávneho výboru parlamentu za stranu Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) naďalej ostáva Ľuboš Blaha. Pre agentúru SITA... Čítať ďalej
27 | 03 | 2020 | SITA