Británia trpí globálne najvyššou mierou úmrtí na milión ľudí na Covid-19
29 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Počas pandémie Covid-19 Spojené kráľovstvo utrpelo najvyššiu mieru úmrtí na milión ľudí na svete, čo vyvolalo pobúrenie u Britov, ktorí sú stále naštvaní zo škandálu Dominica Cummingsa, informuje portál RT.


Údaje zhromaždené portálom Financial Times ukazujú, že Spojené kráľovstvo zaznamenalo o 59 537 úmrtí viac, od týždňa, keď sa začali bezpečnostné opatrenia. To predstavuje 891 obetí na milión ľudí, ktorí priamo alebo nepriamo zomreli kvôli smrteľnému vírusu - vyššia miera úmrtnosti ako ktorákoľvek iná krajina na svete s rovnakou kvalitou údajov.

Čísla tiež ukazujú, že pokiaľ ide o absolútny počet úmrtí, tak Spojené kráľovstvo zaznamenalo najvyššiu úmrtnosť v Európe a celosvetovo je na druhom mieste hneď za USA.



Šokujúce štatistiky prichádzajú potom, čo sa Británia stále zotavuje zo škandálu hlavného pomocníka premiéra, Dominica Cummingsa, ktorý sa neriadil bezpečnostnými opatreniami a svojvoľne cestoval za rodinou. 43 poslancov trvá na tom, že Cummings musí rezignovať alebo musí byť prepustený.

Televízny moderátor Piers Morgan, ktorý bol tvrdým kritikom reakcie vlády Spojeného kráľovstva na pandémiu Covid-19, označil čísla za „desivé“. Niektorí tvrdia, že ľudia by mali prestať byť posadnutí Cummingsom, pretože štatistiky Spojeného kráľovstva sú „oveľa väčším škandálom“.

Lavrov obvinil svetových vodcov z uprednostnenia sebeckých záujmov pred záchranou životov počas pandémie
Elity, ktoré vládnu Západu, si pri výbere reakcie na pandémiu Covid-19 prioritne stanovili sebecké alebo ideologické ciele, prehlásil ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, informuje portál RT. Čítať ďalej
28 | 05 | 2020 | Marek Molnár