U zubára môžete zaplatiť aj COVID poplatok!
27 | 05 | 2020 I Peter Haluza

Zubári za jeden deň vďaka potrebným ochranným opatreniam proti koronavírusu môžu za deň ošetriť menej pacientov a nemajú ani kontinuálny prísun ochranných pomôcok z hmotných rezerv. Niektorí si preto vyššie náklady riešia zvýšením úhrady od pacientov.


Minulý týždeň
Zubári začínajú pracovať v štandardnom režime, chcú viac peňazí
Zubní lekári tvrdia, že nechcú zvýšené náklady na ochranné pomôcky pred nákazou prenášať na pacienta, ale žiadajú ich od zdravotnej poisťovne. Ak zmluvu s poisťovňou nemajú, mali by ste sa o prípadnej vyššej platbe... Čítať ďalej
21 | 05 | 2020 | Peter Haluza, SITA
zubní lekári ošetrovať pacientov vo viac-menej štandardnom režime. Samozrejme pre pandémiu platia viaceré opatrenia, ako objednávanie e-mailom či telefonicky, meranie teploty, či vylňanie dotazníka s ciešom identifikovať možné podozrenie na koronavírus.

Vzhľadom na chrozbu nákazy však musia zubári používať nadštadardné ochrané pracovné pomôcky, ktoré ich stoja nemalé peniaze. Preti avizovali, že budú za ošetrenie chcieť viac peňazí. A to sa stalo realitou.

Podľa denníka Plus JEDEN DEŇ si niektorí zubári účtujú aj „covid poplatok“ vo výške 10-15 eur. „Nemáme však informácie, že by sa to dialo plošne,“ povedala špecialistka externej komunikácie Slovenskej komory zubných lekárov Lujza Hanova.

Zubári totiž nielenže za deň vďaka potrebným ochranným opatreniam môžu za deň ošetriť menej pacientov, ale nemajú ani kontinuálny prísun pomôcok z hmotných rezerv. Tie, ktoré dostali prostredníctvom vyšších územných celkov, im vystačili len na pár dní.

Deti v izolácii sú vystavené zvýšenému riziku online predátorov, tvrdí odborník
Charlene Doak-Gebauerová, autorka a odborníčka v oblasti digitálnej bezpečnosti pre deti a rodiny, uviedla, že počas vypuknutia koronavírusu sú deti, ktoré sú v domácnostiach a používajú ich zariadenia viac ako obvykle, vystavené väčšiemu riziku... Čítať ďalej
27 | 05 | 2020 | Mário Martinka