Na Slovensko príde nová obchodná sieť, prvé predajne otvoria do konca roka
27 | 05 | 2020 I Jaroslav Fabok

Obchodná sieť Žabka, za ktorou stojí Tesco, otvorí na Slovensku svoje prvé predajne. Situované budú v Bratislave a okolí.


Britský reťazec Tesco už franšízovú sieť predajní Žabka s dlhými otváracími hodinami prevádzkuje v susednom Česku. Do konca roka bude niekoľko takýchto predajní otvorených aj v Bratislave, informuje portál Index.


„Chceme ponúknuť podnikateľskú možnosť tým, ktorí majú chuť a zručnosti, aby si vyskúšali viesť vlastný obchod aj bez vysokých vstupných nákladov,“ povedal pre Index Martin Kuruc, výkonný riaditeľ spoločnosti Tesco na Slovensku.


Ide o malé predajne s predajnou plochou 80 až 100 metrov štvorcových, ktoré sú situované najmä v centrách miest. Ich primárnym účelom podľa Kuruca nie sú rodinné nákupy, ale zákazníci ich využívajú najmä na doplnenie si potravín, ktoré im chýbajú.


Index ozrejmuje, že v Českú má táto obchodná sieť viac ako sto predajní, ktoré sa nachádzajú najmä v Prahe a v Stredočeskom kraji. Keďže jednotlivé obchody fungujú ako franšízy, ich prevádzkovatelia sú nezávislí podnikateľia, ktorí sa však riadia štandardami svojej materskej spoločnosti, v tomto prípade Tesca. 


Tomáš Taraba a Kuffovci odchádzajú z posleneckého klubu ĽSNS (aktualizované)
Dôvodom odchodu troch poslancov z klubu ĽSNS sú útoky Milana Mazureka. Čítať ďalej
27 | 05 | 2020 | Peter Haluza, TASR